Dlhoročný spolupracovník Steva Jobsa príde do Bratislavy

11.06.2013 10:23 | Tlačové správy | Big Ideas for CEE

Na Big Ideas for CEE vystúpi Ken Segall, autor úspešných kampaní Apple, IBM či Intel.

Ken Segall, ktorý 12 rokov pôsobil po boku Steva Jobsa a vytvoril identitu produktov spoločnosti Apple, vystúpi na konferencii Big Ideas for CEE v októbri tohto roka v Bratislave. Bol to práve on, kto prišiel s ideou dať všetkým produktom do názvu malé „i". Na svojom konte má prelomovú kampaň Apple - Think different. Marketingový a technologický guru, spolupracovník spoločností ako IBM, Dell či Intel, predstaví publiku na Slovensku svoj pohľad na budovanie úspešných značiek. Segall sa venuje téme večného súboja medzi jednoduchosťou a komplexnosťou. Téme venoval knihu Insanely simple, ktorá sa stala bestsellerom.

Big Ideas for CEE je pravidelné dvojdňové stretnutie spíkrov z celého sveta s podnikateľskou elitou a vrcholovými manažérmi krajín strednej a východnej Európy. Svoju históriu začalo písať v roku 2011, keď medzi rečníkmi boli okrem iných Garry Kasparov, Peter Littmann alebo Joan Laporta. Tento rok sa uskutoční 17. a 18. októbra 2013 v Bratislave. „Na podujatí vystúpi spolu osem osobností z oblasti obchodu, manažmentu, športu, či umenia, ktoré dokázali premeniť príležitosť na úspech a problémy na nové naštartovanie. Sme presvedčení, že tak, ako pomohli globálnym korporáciám, môžu byť zdrojom inšpirácie, nových myšlienok a nápadov aj pre tých, ktorí prídu na naše podujatie," hovorí manažérka projektu Big Ideas for CEE, Karolína Kubelová.

Twitter zrušil tisíce účtov na Blízkom východe, šírili propagandu

1. Twitter zrušil tisíce účtov na Blízkom východe, šírili propagandu

Twitter zrušil 4258 účtov zo Spojených arabských emirátov, ktoré prostredníctvom falošných mien šírili tweety o Katare a Jemene.

Kultový seriál Priatelia ovplyvnil životy miliónov divákov (VIDEO)

2. Kultový seriál Priatelia ovplyvnil životy miliónov divákov (VIDEO)

Americký seriál Priatelia patril k najúspešnejším televíznym projektom vysielaným na prelome storočia.

Odborník: Podľa štúdií je na internete závislá polovica mladých

3. Odborník: Podľa štúdií je na internete závislá polovica mladých

Niektoré štúdie uvádzajú, že na internete je závislá až polovica tínedžerov. Na sociálnych sieťach sú závislí aj dospelí.

Medzi najväčšími favoritmi o televízne ceny Emmy patria seriály HBO a Netflix

4. Medzi najväčšími favoritmi o televízne ceny Emmy patria seriály HBO a Netflix

Medzi najväčších favoritov tohtoročných amerických televíznych cien Emmy patria kandidáti z produkcie televízneho velikána HBO - fantasy seriál Hra o tróny alebo miniséria Černobyľ o havárii jadrovej elektrárne v roku 1986.

O2 má nových maskotov - Ludda a Moyu (VIDEO)

5. O2 má nových maskotov - Ludda a Moyu (VIDEO)

Operátor O2 má novú kampaň, v ktorej predstavuje nových maskotov – robotov Ludda a Moyu.

Mark Zuckerberg sa v Bielom dome stretol s Donaldom Trumpom

6. Mark Zuckerberg sa v Bielom dome stretol s Donaldom Trumpom

Americký prezident Donald Trump sa vo štvrtok v Bielom dome stretol so šéfom spoločnosti Facebook Markom Zuckerbergom. Sám Trump to dnes oznámil na twitteri s tým, že stretnutie bolo "pekné". Firma Facebook schôdzku potvrdila, stretnutie vraj bolo "dobré a konštruktívne".

7. K piesni, ktorou pozývajú na Pochod za život, má výhrady Veronika Šikulová: Zneužili meno môjho otca aj jeho záhradu (VIDEO)

Spisovateľka Veronika Šikulová ostala zarazená, keď si pustila pieseň, ktorou organizátori Národného pochodu za život ( NPZŽ) pozývajú ľudí na sociálnych sieťach na nedeľný pochod.

Obchodný partner Křetínského vyhovel žiadosti novinárov Le Monde

8. Obchodný partner Křetínského vyhovel žiadosti novinárov Le Monde

Francouzský bankéř Matthieu Pigasse, který spolu s českým podnikatelem Danielem Křetínským drží podíl ve společnosti Le Monde Libre, dnes podepsal upravenou verzi dohody zaručující vliv zaměstnanců, novinářů a čtenářů listu Le Monde na budoucí vlastnickou strukturu.

Krimi o zákulisí polície a mafie

9. Krimi o zákulisí polície a mafie

Novinka Mafiánska poprava vás zavedie do fiktívnej pohraničnej dediny Híd, kde sa odohráva príbeh, ktorý vychádza z reálnych udalostí. Oveľa významnejšie veci s dosahom aj na vyšetrovanie vraždy sa však odohrávajú v hlavnom meste, kde biele goliere rozhodujú o tom, či do správnych kresiel zasadnú správni šéfovia, ktorí pôjdu vrahom po krku. Zatiaľ čo iní sa stretávajú s mafiánmi na pumpách a berú od nich hotovosť.

Economia zriadila radu, ktorá má dozerať na redakčnú nezávislosť

10. Economia zriadila radu, ktorá má dozerať na redakčnú nezávislosť

Vydavatelství Economia zřídilo Radu pro redakční nezávislost. Tento orgán má hájit svobodnou žurnalistiku a čtenářům a veřejnosti zaručovat, že redaktoři Economie svoji práci vykonávají bez jakéhokoliv nevhodného vlivu i zásahů vlastníka společnosti.