České seriálové novinky na jeseň aj na slovenských obrazovkách

České seriálové novinky na jeseň aj na slovenských obrazovkách Foto: Prima

Dve atraktívne seriálové novinky, pokračovanie najúspešnejšieho českého seriálu súčasnosti či nová séria obľúbenej detektívnej série. České seriálové novinky skupiny Prima prídu aj v túto jeseň na slovenské televízne obrazovky prostredníctvom kanálu Prima PLUS.

 

1. MISE

Dvanásť osobností, dvanásť príbehov a jeden spoločný cieľ - byť jedným zo štyroch najúspešnejších, zaslúžiť sa o miesto v elitnej jednotke a stať sa súčasťou odvážnej misie, na ktorej konci bude nespočet zachránených ľudských životov. Tvrdý výcvik pod vedením špičiek v odbore, ale aj prax vo vojenskej nemocnici postavia dvanásť mladých lekárov pred nevšedné profesijné výzvy, čelom k vzrušujúcim situáciám a v ústrety prostrediu, ktoré je očiam aj mysliam bežnej verejnosti zvyčajne nedostupné. Obstoja len tí najlepší, najslabšie články výcvik a tým aj seriál, v jednotlivých dieloch opustia.

Profesijnú linku medikov aj ich školiteľov sprevádza aj spletitá vzťahová línia. Seriál vykresľuje vojenských lekárov ako úctyhodných profesionálov, ale aj ako mužov a ženy z mäsa, kostí, s dušou a svedomím.

Seriál televízie Prima 1. MISE monitoruje výcvik dvanástich mladých lekárov určených pre nasadenie do prestížneho medzinárodného oddielu. 1. MISE je prvý a súčasne jediný český seriál, ktorý dá divákovi poznať, ako obdivuhodná je profesia vojenských lekárov a ako dôležitá je ich precízna a vo všetkých smeroch náročná príprava.

Premiéra seriálu je naplánovaná na kanáli Prima PLUS na Slovensku už v nedeľu, 29. augusta o 20.15 h. Následne bude seriálu patriť vždy streda večer po 21.15 h.

Hrajú: Jan Dolanský, Kristýna Leichtová, Marek Němec, Pavel Řezníček, Adéla Gondíková, Sandra Nováková, Ondřej Rychlý, Sára Rychlíková, Radúz Mácha, Annette Nesvadbová, Libor Matouš, Beáta Hrnčiříková, Radek Melša, Zuzana Novotná, Petr Kolman, Kateřina Zapletalová, Ondřej Kubina, Lucie Ducháčková, Jiří Böhm a ďalší.

Hvězdy nad hlavou

Seriál z malebnej dediny rozpráva s láskavým humorom a nadhľadom o veterinárke Lucii Boučkovej (Tereza Kostková), ktorá na vidieku zachraňuje nielen zvieratá, ale často aj ľudské osudy. Sama sa ale jedného dňa dostane pred voľbu, kedy sa musí správne rozhodnúť medzi dvomi mužmi, aby našla pravú lásku a zabezpečila šťastnú budúcnosť pre seba a svojho syna Filipa (Filip Antonio). Hviezdy v tomto seriáli nebudú len na oblohe nad krásnou krajinou, ale aj priamo pred kamerami, kam sa postavili poprední českí herci.

Na seriál Hvězdy nad hlavou sa môžu diváci na Slovensku tešiť na kanáli Prima PLUS od 30. augusta, vždy v pondelok po 21.15 h.

Hrajú: Tereza Kostková, Roman Vojtek, Roman Zach, Filip Antonio, Amélie Pokorná, Veronika Khek Kubařová, Pavel Zedníček, Jitka Smutná, Bolek Polívka, Alena Mihulová, Kateřina Marie Fialová, Miroslav Táborský, Petr Nárožný, Václav Kopta, Veronika Žilková, Oldřich Vlach a ďalší.

Slunečná

Aj najúspešnejší český seriál uplynulých sezón, ktorý má množstvo fanúšikov aj na Slovensku, sa vracia na televízne obrazovky.

Seriál zo statku Slunečná bude pokračovať vo svojej ďalšej sezóne. Tá bude opäť napínavá a zamilovaná. Chýbať nebudú intrigy, nenávisť, ale ani spravodlivosť a šťastné úsmevy. Po dramatickej jari, ktorá sa skončila rozchodom Janka (Marek Lambora) a Tiny (Eva Burešová), všetci správne tušili, že to nemôže dlho trvať. Janek s Tinou musia vyriešiť problém okolo Predraga (Predrag Bjelac), aby mohla ich lovestory pokračovať. Tina predsa čaká Jankove dieťa. Všetko vyzerá harmonicky, ale do plánu - svadba, deti a dovolenka pri mori, prehovorí Johnova dcéra Anna (Zuzana Kajnarová). Ukáže sa, že ju všetci podcenili a jej návrat k rodine nebol tak láskyplný. Anna sa rozhodla, že sa Johnovi a celej jeho rodine pomstí za to, že ju nechali ako malú v Nemecku. Samozrejme, že to nesie najhoršie Hana, pretože ona svoju dcéru miluje. John Linhart (Maroš Kramár) nájde prekvapivú lásku, a keď všetko vyzerá, že pokojný a rodinný život je na spadnutie, tak príde veľké vytriezvenie. A tak Hana (Eva Holubová), ako jeho ochrankyňa, musí vyraziť do boja. Na Slunečnej sa nečakane objaví Božena (Regina Rázlová), matka Lídy (Dana Batulková) a tá rozhodne nie je vítanou návštevou...

Seriálu Slunečná bude na kanáli Prima PLUS od 31. augusta opäť patriť utorkový a štvrtkový večer po 21.20 h.

Televízia Prima však pracuje napríklad aj na pokračovaní obľúbeného detektívneho seriálu Polda, ktorý príde čoskoro na obrazovky so svojou piatou sériou. Jeseň na kanáli Prima PLUS bude patriť aj premiérovým vydaniam Show Jana Krause a s premiérovými epizódami sa vrátia napríklad aj hobby magazíny Vychytávky Ládi Hrušky či Receptář prima nápadů.