Skupina Prima spúšťa na Slovensku dve televízne stanice

Skupina Prima spúšťa na Slovensku dve televízne stanice Foto: Prima

Spoločnosť FTV Prima získala tento týždeň od českej Rady pre rozhlasové a televízne vysielanie licencie na vysielanie televíznych kanálov Prima COOL SK a Prima LOVE SK, ktorých vysielanie bude smerované pre územie Slovenska.

K televíznym divákom sa tieto kanály dostanú ešte v priebehu roku 2024. Skupina Prima pôsobí na Slovensku už od roku 2017 s televíznym kanálom Prima PLUS, od roku 2020 na Slovensku vysiela aj spravodajský kanál CNN Prima NEWS.

„Naším hlavným cieľom pri vstupe na slovenský televízny trh bolo, aby sme aj divákom na Slovensku priniesli to najlepšie z vlastnej tvorby skupiny Prima. Tento cieľ sa nemení. Čo sa v uplynulom období zmenilo výrazne, je navýšenie výroby originálnych formátov rôznych žánrov, ktoré divákom prinášame. Vnímame záujem o tento obsah u slovenských divákov a nové tematické kanály pre neho poskytnú vhodný priestor. Svojím obsahom nové kanály pre slovenský trh nadviažu na úspech našich prvých tematických staníc. Prima COOL tento rok oslavuje už pätnáste výročie, takže je na čo nadväzovať,“ povedal generálny riaditeľ skupiny Prima Marek Singer.

Prvým z dvojice televíznych kanálov, ktoré v ponukách satelitných, káblových a IPTV operátorov na Slovensku čoskoro pribudnú, bude ešte v prvej polovici roka kanál Prima COOL SK. Podrobnosti  programovej skladby telvízia zatiaľ neoznámila, len to, že "okrem vlastnej tvorby doplnia obsah aj vybrané akvizičné tituly".

Spolu so štartom nového tematického kanála Prima COOL SK dôjde aj k zmene názvu televízneho kanála Prima PLUS na Prima SK.

„Sme radi, že môžeme všetkým generáciám divákov na Slovensku ponúknuť rodinnú televíznu stanicu Prima SK, ktorá pravidelne prináša novinky z premiérovej tvorby skupiny Prima. Len od januára tohto roku mali možnosť diváci sledovať osem nových rodinných, zábavných alebo kriminálnych seriálov, ktoré dopĺňajú ďalšie programy. Teší nás, že môžeme rozšíriť ponuku na Slovensku o dva nové kanály, a veríme, že si tiež čoskoro nájdu obľubu u divákov,“ povedala Alex Ruzek, programová riaditeľka skupiny Prima.

Televízia prezradila zatiaľ len pár noviniek, ktoré  Prima PLUS, respektíve už čoskoro Prima SK prinesie. Od 1. apríla to bude romanticko-komediálny príbeh z pobrežia Jadranu pod názvom Lež na pláži. V najbližších týždňoch pribudnú vo vysielaní kanála aj zábavné formáty Inkognito a Máme radi Česko, ktoré moderuje Libor Bouček.