ŠKODA predstavuje budúcich lídrov z programu Teach for Slovakia Foto: Teach for Sl.

ŠKODA predstavuje budúcich lídrov z programu Teach for Slovakia

25.02.2016 15:28 | Tlačové správy | Škoda

ŠKODA predstavuje mladých inšpiratívnych učiteľov z prestížneho vzdelávacieho programu Teach for Slovakia. V sérii troch videoblogov priblížia traja vybraní učitelia svoj (ne)obyčajný deň so svojimi žiakmi. ŠKODA podporuje projekt od roku 2015 a pomáha odstraňovať bariéry v oblasti mobility v menej rozvinutých regiónoch Slovenska.

Každý deň sa mnoho mladých učiteľov z programu Teach for Slovakia s odhodlaním zapája do vyučovacieho procesu v menej rozvinutých častiach Slovenska. Jedným z nich je aj Ján Smolka, absolvent rekreológie na Univerzite Palackého v Olomouci v Českej republike, ktorý aktuálne pôsobí na základnej škole v Spišskom Štvrtku. Vo videoblogu predstavil svoj pracovný deň učiteľa programu Teach for Slovakia.

O programe Teach for Slovakia

Teach for Slovakia ako nezávislá občianska iniciatíva je súčasťou medzinárodného programu Teach for All, ktorý úspešne funguje vo viac ako 30 krajinách sveta s jednotnou víziou – zlepšiť kvalitu školstva a znižovať nerovnosť v prístupe k vzdelaniu tak, aby raz všetky deti mali vzdelanie, ktoré im dá šancu v živote uspieť. Program sa snaží pritiahnuť najtalentovanejších absolventov univerzít, aby predtým, než naštartujú svoje kariéry, išli najskôr na dva roky učiť do škôl v najťažších podmienkach. V dlhodobom horizonte buduje zo svojich „absolventov" komunitu budúcich lídrov, ktorí zažili fungovanie školstva na vlastnej koži a ako úspešné osobnosti v biznise, médiách, politike či školstve sa budú spoločne usilovať o zreformovanie systému vzdelávania na Slovensku. ŠKODA je hrdým partnerom Teach for Slovakia od roku 2015. Mobilitu pomáhajú učiteľom riešiť dve vozidlá ŠKODA Fabia.

Reportéri bez hraníc žiadajú Zuzanu Čaputovú, aby vetovala tlačový zákon

1. Reportéri bez hraníc žiadajú Zuzanu Čaputovú, aby vetovala tlačový zákon

Reportéri bez hraníc (RSF) zverejnili vyhlásenie, v ktorom naliehajú na slovenskú prezidentku, aby nepodpísala pozmeňujúce a doplňujúce návrhy tlačového zákona, ktoré v utorok prijal parlament, pretože by slovenským politikom poskytli automatické právo na odpoveď v médiách, ak by uvedené správy boli „nepravdivé alebo zavádzajúce“.

Poštová banka má vlastnú kolekciu oblečenia: Dobro sa nosí (FOTO)

2. Poštová banka má vlastnú kolekciu oblečenia: Dobro sa nosí (FOTO)

Poštová banka spustila predaj vlastnej kolekcie oblečenia pod názvom Dobro sa nosí. Celý výťažok z  predaja poputuje na dobrú vec. Záujemcovia ju nájdu v predajni Nosene a kúpou kúskov z tejto kolekcie sa aj oni stanú nositeľmi dobra.

Poľsko sa vo svete promuje fotografiami Prahy (FOTO)

3. Poľsko sa vo svete promuje fotografiami Prahy (FOTO)

Poľsko si najalo americkú reklamnú agentúru, ktorá jeho krásy propagovala prostredníctvom fotografií z Prahy. Poľská národná nadácia zaplatila americkej agentúre White House Writers Group (WHWG) podľa poľského portálu onet.pl 5,5 milióna dolárov.

Novinár bol zatknutý po tweete, ktorým urazil políciu

4. Novinár bol zatknutý po tweete, ktorým urazil políciu

Chorvátsky novinár spravodajského portálu Index.hr bol zatknutý a prepustený s pokutou za údajnú urážku chorvátskej polície na twitteri. Kvôli ďalšiemu vyjadreniu na tejto sociálnej sieti čelí obvineniu, že sa dotkol cítenia Chorvátov, informovali miestne médiá.

5. Parlament zrušil koncesionárske poplatky pre časť obyvateľov. Pozrite sa pre koho a od kedy

Parlament dnes schválil novelu zákona, ktorou zrušil koncesionárske poplatky pre dôchodcov, ľudí v hmotnej núdzi a pre zdravotne postihnutých.

Internet by sme deťom nemali zakazovať.  Mali by sme ich učiť používať ho správne

6. Internet by sme deťom nemali zakazovať. Mali by sme ich učiť používať ho správne

Internet sa veľmi rýchlo stal neoddeliteľnou súčasťou života dospelých, ale aj tínedžerov a detí. Tie si bez online pripojenia nevedia predstaviť svoj deň. Internet sa už od útleho detstva stáva ich primárnym zdrojom informácií, ale aj hlavným sprostredkovateľom sociálneho kontaktu s rovesníkmi. Nadácia Orange vo svojom grantovom programe e-Školy pre budúcnosť upozorňuje na potrebu zabezpečiť žiakom potrebné zručnosti a skúsenosti nevyhnutné pre spoločenské a pracovné prostredie 21.storočia.

7. Orange spúšťa globálnu komunikačnú kampaň na podporu rozumného a bezpečného používania digitálnych technológií (VIDEO)

Orange v týchto dňoch spúšťa aj na Slovensku globálnu kampaň, ktorá sa zaoberá rozumným a bezpečným používaním digitálnych technológií.

Parlament schválil kontroverznú novelu tlačového zákona

8. Parlament schválil kontroverznú novelu tlačového zákona

Politici, vysokí štátni úradníci a ďalší predstavitelia verejných inštitúcií opäť získajú právo na zverejnenie reakcie na články tlače a tlačových agentúr, pokiaľ tieto články obsahujú nepravdivé alebo neúplné údaje o ich práci.

Mafra spustila nadstavbu iDNES, od decembra bude platená

9. Mafra spustila nadstavbu iDNES, od decembra bude platená

Vydavatelství Mafra dnes spustilo prémiovou nadstavbu svého zpravodajského portálu iDNES.cz.

10. Začala vysielať nová internetová televízia - s Danglom, Zomri, Vinczeovou a ďalšími (VIDEO)

Necelý rok po začiatku vysielania v susednej Českej republike začala vysielať na Slovensku lokalizovaná Mall.tv aj s vlastnou produkciou. Vysielateľ avizuje dvanásť pôvodných relácií, v ktorých budú účinkovať známe tváre z Markízy, JOJ či RTVS.