ŠKODA predstavuje budúcich lídrov z programu Teach for Slovakia

ŠKODA predstavuje budúcich lídrov z programu Teach for Slovakia Foto: Teach for Sl.

ŠKODA predstavuje mladých inšpiratívnych učiteľov z prestížneho vzdelávacieho programu Teach for Slovakia. V sérii troch videoblogov priblížia traja vybraní učitelia svoj (ne)obyčajný deň so svojimi žiakmi. ŠKODA podporuje projekt od roku 2015 a pomáha odstraňovať bariéry v oblasti mobility v menej rozvinutých regiónoch Slovenska.

Každý deň sa mnoho mladých učiteľov z programu Teach for Slovakia s odhodlaním zapája do vyučovacieho procesu v menej rozvinutých častiach Slovenska. Jedným z nich je aj Ján Smolka, absolvent rekreológie na Univerzite Palackého v Olomouci v Českej republike, ktorý aktuálne pôsobí na základnej škole v Spišskom Štvrtku. Vo videoblogu predstavil svoj pracovný deň učiteľa programu Teach for Slovakia.

O programe Teach for Slovakia

Teach for Slovakia ako nezávislá občianska iniciatíva je súčasťou medzinárodného programu Teach for All, ktorý úspešne funguje vo viac ako 30 krajinách sveta s jednotnou víziou – zlepšiť kvalitu školstva a znižovať nerovnosť v prístupe k vzdelaniu tak, aby raz všetky deti mali vzdelanie, ktoré im dá šancu v živote uspieť. Program sa snaží pritiahnuť najtalentovanejších absolventov univerzít, aby predtým, než naštartujú svoje kariéry, išli najskôr na dva roky učiť do škôl v najťažších podmienkach. V dlhodobom horizonte buduje zo svojich „absolventov" komunitu budúcich lídrov, ktorí zažili fungovanie školstva na vlastnej koži a ako úspešné osobnosti v biznise, médiách, politike či školstve sa budú spoločne usilovať o zreformovanie systému vzdelávania na Slovensku. ŠKODA je hrdým partnerom Teach for Slovakia od roku 2015. Mobilitu pomáhajú učiteľom riešiť dve vozidlá ŠKODA Fabia.