Kočner žiada od Markízy vyplatenie prvej zmenky vo výške 26 mil.

Kočner žiada od Markízy vyplatenie prvej zmenky vo výške 26 mil. Reprofoto Smotánka/Markíza

 
V pondelok 18. decembra 2017 bude na Okresnom súde Bratislava V pojednávanie vo veci zmeniek, ktorých vyplatenie si proti Pavlovi Ruskovi a Televízie Markíza nárokuje Marián Kočner.


Kočnerova firma „Správa a inkaso zmeniek" ako žalobca žiada vyplatenie zmeniek vo výške niekoľko desiatok miliónov eur od Pavla Ruska, ktorý ich mal údajne podpísať ešte ako riaditeľ televízie. Ručiteľom týchto údajných zmeniek má byť TV Markíza.

 

"Na tomto pojednávaní pôjde konkrétne o zmenku v hodnote 26 mil. eur a je to prvé pojednávanie v tejto zmenkovej kauze," povedal pre Omédiách.com Peter Papánek, zo spoločnosti Neuropea, ktorá zastupuje televíziu Markíza.

Zmenky údajne vystavil exriaditeľ televízie Pavol Rusko v roku 2000. Ak ich Rusko nezaplatí, bude ich musieť ako ručiteľ uhradiť samotná Markíza, informoval v máji denník SME. Právnici Markízy tvrdia, že Kočnerove zmenky sú falošné. „Neveríme, že by hociktorá z týchto zmeniek bola autentická a túto pozíciu budeme dôrazne obhajovať," povedal pre SME Tomáš Kamenec z právnickej kancelárie Paul Q Law Firm, ktorá Markízu zastupuje.

Odporúčame aj: Prečo RTVS neodvysiela plánovaný diel Súmrak bossov: Kočner - Biznis medzi politikou a podsvetím?

Kočner aj Rusko odmietli pre SME a ďalšie médiá aktuálnu žalobu o vydanie platobného rozkazu na základe zmeniek komentovať s tým, že do začiatku súdneho sporu sa k celej veci vyjadrovať nebudú.

Aktualizácia 18.12.:Sudca v pondelok pojednávanie odročil, keďže Kočnerov právny zástupca sa ospravedlnil.