Ďurkovič zmenil názor, už s vedením RTVS nemá problém a súhlasí aj s tým, že Reportéri pracovali slobodne

Ďurkovič zmenil názor, už s vedením RTVS nemá problém a súhlasí aj s tým, že Reportéri pracovali slobodne Foto: FB L. Ďurkovič

Redaktor Reportérov Ladislav Ďurkovič minulý týždeň zverejnil status, v ktorom sa sťažoval, že nemá s RTVS novú zmluvu ani prísľub a že hoci chce, nemôže pracovať.

 

RTVS na to reagovala vyhlásením, v ktorom Ďurkovičovi pripísala „neštandardné a neakceptovateľné pracovné praktiky“ obvinila ho zo šikanóznych postupov s tým, že „za svoje trojmesačné pôsobenie v RTVS dostal do vážnych pracovných a medziľudských konfliktov s takmer všetkými spolupracovníkmi.“

Ďurkovič na to reagoval vyjadrením, z ktorého vyberáme: "Počas celej doby práce v RTVS som bol cieľom šikany a sabotáže zo strany produkcie, hrubého a vulgárneho správania, avšak moja túžba vyrobiť plánované reportáže ma nútila sa cez to povzniesť a vyrobiť ich napriek ich konaniu.“ Napísal o tom, že podmienky, aké mal v RTVS boli „nielen doslova šikanov, ale sabotážou mojej práce“ a do RTVS poslal predžalobnú výzvu, v ktorej žiadal od vedenia RTVS ospravedlnenie a nápravu.

Viac: Ďurkovič: Počas celej práce v RTVS som bol cieľom šikany a sabotáže

Prešlo pár dní a obe strany tvrdia, že redakcia "Reportérov pracuje a pracovala slobodne" a že šlo len o "medializovaný šum".

Dnes vedenie RTVS zverejnilo stanovisko v ktorom píše, že „medializovaný komunikačný šum s reportérom Lacom Ďurkovičom bol podrobne prešetrený. Obidve strany dospeli k spoločnému záveru, že nikdy nedochádzalo a nedochádza k šikane či prenasledovaniu, a to ani zo strany RTVS, ako ani zo strany reportéra Ďurkoviča… Interná komunikácia, súvisiaca s výrobou, ktorá bola zbytočne a mylne dezintepretovaná v médiách, sa po vzájomnom objasnení stanovísk a následnej dohode urovnala k spokojnosti obidvoch strán,“ píše sa v stanovisku vedenia RTVS, podľa ktorého redakcia Reportérov pracovala a pracuje slobodne. So stanoviskom súhlasí aj Ďurkovič, ten sa s Rezník dohodol na ročnej spolupráci.

Pred pár dňami vedenie RTVS a Ďurkovič hovorili o pomeroch v Reportéroch niečo iné.

Pre prípad, aby si vedenie RTVS vlastné a Ďurkovičove vyjadrenia nevysvetlilo ako "medializovaný šum", ich vzájomné vyhlásenia zverejňujeme doslovne:



Takto poslal Ďurkovič v správe stanovisko na útoky vedenia RTVS na jeho osobu (6.12. o 17:55):