V RTVS končí redaktor Ladislav Ďurkovič (VIDEO)

V RTVS končí redaktor Ladislav Ďurkovič (VIDEO) Foto: FB L. Ďurkovič

Po roku z RTVS odchádza redaktor Ladislav Ďurkovič.


Ďurkovič bol jeden z hlavných redaktorov investigatívnej relácie Reportéri.

Keď pred rokom šéf RTVS Jaroslav Rezník ohlasoval nových Reportérov, skúsený novinár Ďurkovič prišiel do RTVS ako nová posila.

Hneď prvá jeho reportáž vzbudila ohlas. Šiel do Nemecka, kde pátral po príbehu uneseného občana z Vietnamu. Za reportáž získal Novinársku cenu v kategórii najlepšia televízna reportáž.

Odporúčame aj: RTVS prekvapila reportážou o unesenom Vietnamcovi, odváži sa aj na kauzy SNS?

Potom pripravoval reportáž o Marianovi Kočnerovi, pri ktorej si vyslúžil kritiku od Roberta Fica, či pátral po slovenských konšpirátoroch. Prvá jeho reportáž, ktorá bola o kauze Roberta Kaliňáka a únose vietnamského občana a priniesla RTVS rekordné čísla, podľa informácií Omediach.com vyvolala nevôľu vedenia RTVS.

Jednou z jeho posledných reportáži bola reportáž o fenoméne deepfake z júna tohto roka.


„S RTVS som ukončil spoluprácu dohodou,“ povedal pre Omediach.com Ďurkovič. Dôvody nepovedal.

Ďurkovič bol v minulosti redaktorom JOJ, dlhé roky sa venoval aktivizmu. Do RTVS prišiel v lete minulého roka ako člen nového tímu Reportérov, ktorý vytvoril Jaroslav Rezník.
Už po pár mesiacoch prišiel s vedením do konfliktu.

Podrobnosti: Vedenie RTVS sa snaží zbaviť nepohodlného Ďurkoviča, vytiahli naňho nevhodné správanie

Po viacerých vzájomných verejných obvineniach sa spory medzi ním a vedením RTVS urovnali a pre RTVS pracoval ďalej.

Noví Reportéri  Jaroslava Rezníka za rok vymenili šéfa - Vincenta Štofaníka nahradil Richard Bolješik. Z tímu odišiel aj Matej Gašparovič a Soňa Gyarfášová a s Bolješikom prišiel do Reportérov Dalibor Skladan.  

Aktualizácia 1.10: Požiadali sme o vyjadrenie vedenie RTVS. "RTVS sa dohodla s Lacom Ďurkovičom na ukončení spolupráce. Nevidíme dôvod na bližšie komentovanie detailov dohody," odpísala hovorkyňa RTVS Erika Rusnáková.