RTVS má novú diskusnú reláciu (VIDEO)

RTVS má novú diskusnú reláciu (VIDEO) Foto: RTVS

RTVS prinesie novú diskusnú reláciu s názvom Do kríža, ktorú bude vysielať na Dvojke každú stredu o 22:25.

„Polemická, kritická, férová a bez predsudkov, taká bude nová relácia Do kríža. Dvaja moderátori budú diskutovať s dvomi hosťami s rozdielnymi pohľadmi na závažné spoločenské, kultúrne, politické a náboženské témy, píše RTVS v tlačovej správe.

Moderátorom bude Jaroslav Daniška, redaktor Postoja, Štefan Chrappa, ktorý moderoval na RTVS napríklad Najväčšieho Slováka.

„Názov Do kríža nesymbolizuje len dvoch hostí s odlišnými postojmi, ale aj to, že pozície moderátorov, témy a otázky vychádzajú z konzervatívneho a kresťanského hľadiska. Takýmto spôsobom je vystavaná aj scéna v štúdiu. Podľa témy sa pred divákov pozvú čo najvýznamnejší hostia s opačnými názormi, ktorí budú zároveň reagovať na argumenty druhej strany. Pôjde primárne o diskutérov zo Slovenska, ale aj z okolitých či iných európskych krajín,“ avizuje RTVS.

Zámerom RTVS je priniesť reláciu, ktorá bude programovo vychádzať z konzervatívnych východísk.

„Som presvedčený, že o globálnych témach treba hovoriť aj inak ako o nich hovoria mainstreamoví liberálni intelektuáli, respektíve ich videnie vystaviť polemike a kritike. A s rovnako otvorenou mysľou treba hovoriť aj o vývoji na Slovensku. Je k tomu jediná cesta - priama a férová diskusia, nech sa konfrontujú tí najlepší, budeme ich preto pozývať do štúdia a vystavíme ich krížovej polemike,“ povedal Daniška, ktorý má vlastnú novú diskusnú reláciu aj v Slovenskom rozhlase.

Podrobnosti: Jaroslav Daniška bude mať v Rádio Slovensko vlastnú diskusnú reláciu

Najbližšiu stredu 29. januára sa v štúdiu stretnú Rastislav Káčer, bývalý veľvyslanec v USA a v Maďarsku a Roman Joch, riaditeľ Občianskeho inštitútu v Prahe a vysokoškolský pedagóg, ktorí sa budú vyjadrovať k téme: Brexit: demokracia proti liberalizmu?

Jaroslav Daniška je šéfredaktorom katolíckej revue Impulz a píše pre denník Postoj.sk. Na Rádiu Slovensko má reláciu K2 a na Rádiu Devín spolu so Štefanom Chrappom a Jurajom Šústom reláciu Reflektor.

Štefan Chrappa vystupuje pod umeleckým menom Pišta Vandal. Je spisovateľ, publicista, hudobník a moderátor. Pracuje ako redaktor náboženského vysielania v Rádiu Slovensko a Rádiu Devín. Moderoval niekoľko relácií vysielaných na televíznej Jednotke a Dvojke. Rovnako napísal scenáre a moderoval dokumentárny cyklus RTVS Božie domy s Vandalom. Je frontmanom skupín ČAD a Vandali.