Senzi TV: Stali sme sa obeťou hackerského útoku

Senzi TV: Stali sme sa obeťou hackerského útoku Foto: Senzi TV

Televízia s ľudovou zábavou mala cez víkend veľké problémy, v piatok prestala vysielať. Divákom najprv na facebooku oznámila, že ide o vážnu technickú poruchu. V sobotu šéf televízie Norbert Mészároš oznámil, že za prerušením vysielania je masívny hackerský útok.

„TELEVÍZIA SENZI sa totiž včera stala obeťou masívneho hackerského útoku a vydierania, ktoré nemá v televíznej brandži obdobu. Naše vysielacie pracovisko bolo hackermi úplne zablokované a nebolo možné pokračovať vo vysielaní. Po rozhodnutí riaditeľa Televízie Senzi pána Norberta Mészároša a vlastníka licencie pána Marcela Dekanovského sme sa rozhodli, že vydieračom a útočníkom rozhodne nebudeme ustupovať a v žiadnom prípade nepristúpime na žiadne vydieračské podmienky. Vydieračom sa nikdy neustupuje!!!“ napísala televízia na facebooku.

Televízia v sobotu večer nakoniec po 24 hodinách vysielanie obnovila, ale z iného pracoviska.
„Postupne sa vo vysielaní okrem pesničiek obnovia aj relácie a grafika. Relácie, ktoré ste nemali možnosť vidieť kvôli tomuto zákernému útoku odvysielame pochopiteľne v náhradnom termíne,“ napísala televízia.

Senzi TV je slovenská hudobná televízna stanica a pôvodne štvrtá stanica JOJ Group, ktorá bola spustená 1. septembra 2013. SENZI, a. s. ako servisná spoločnosť stanice bola odpredaná 10. októbra 2015 spoločnosti Nunez NFE.