Markíza chystá špeciálne Na telo PLUS so Zuzanou Baťovou

Markíza chystá špeciálne Na telo PLUS so Zuzanou Baťovou Reprofoto Markíza

Televízia Markíza pripravuje pravidelne okrem nedeľnej diskusnej relácie Na telo aj diskusnú reláciu Na telo PLUS, ktorú vysiela pravidelne počas týždňa na spravodajskom webe televízie tvnoviny.sk.

Tentokrát pripravuje špeciálne vydanie Na telo PLUS, do ktorého pozvala Zuzanu Baťovú, šéfku Slovenského ústavu na kontrolu liečiv, ktorého profesionalitu spolu s Biomedicínskym ústavom SAV spochybnil Igor Matovič. Následne sa Zuzana Baťová a jej rodina stali terčom anonymných vyhrážok, ktorými sa v súčasnosti zaoberá generálna prokuratúra.

Špeciálnu reláciu Na telo PLUS s riaditeľkou Štátneho ústavu pre kontrolu liečiv prinesie Markíza na webe v stredu o 8:00. Hlavná téma je vakcína Sputnik.

Odporúčame aj: Šéfka ŠÚKL sa ospravedlnila za urážlivý status Matoviča, Slovensko má však ďalšiu blamáž

Zuzana Baťová vyštudovala farmáciu na Farmaceutickej fakulte UK v Bratislave, kde aj obhájila dizertačnú prácu vo farmakológii (2007). Počas doktorandského štúdia pôsobila na prestížnej Catholic University of Louvain (UCL) v Belgicku (2002-2003), následne ako odborná asistentka na Katedre farmakológie a toxikológie FaF UK. Špecializáciu v lekárenstve obhájila na Slovenskej zdravotníckej univerzite (2004) a pôsobila ako odborná zástupkyňa a vedúca lekární v Trnave a v Bratislave (2004-2011). Od roku 2012 pôsobí v Štátnom ústave pre kontrolu liečiv, od roku 2016 v pozícii riaditeľky a generálnej tajomníčky. Je členkou Siete riaditeľov liekových agentúr (HMA) a spolupracuje s orgánmi Európskej únie pri projektoch o liečivách v rámci členských krajín EÚ.

Baťová je zároveň prednášajúcou na FaF UK v rámci pregraduálneho aj postgraduálneho vzdelávania, vrátane medzinárodného programu Cooperative European Medicines Development Course tvorenom ako spolupráca univerzít (UK v Bratislave, Semmelweisovej univerzity v Budapešti a Univerzity v Ljubljane).