O 5 minút 12 sa nečakane zrušilo

O 5 minút 12 sa nečakane zrušilo

V nedeľu mala moderátorka Marta Jančkárová poslednýkrát moderovať reláciu 0 5 minút 12. RTVS reláciu náhle zrušila.

 


Pravidelná diskusná relácia O 5 minút 12 v sobotu zmizla z televízneho programu. „Vzhľadom na sviatočný charakter tohto víkendu, pre neprítomnosť ale aj nezáujem niektorých oslovených politikov diskutovať, zajtra neodvysielame diskusnú reláciu O 5 minút 12," oznámila televízia. Na poludnie namiesto diskusnej relácie vysiela reláciu Slovensko v obrazoch, potom reláciu Svet v obrazoch. „Reláciu O 5 minút 12 so špeciálnym povolebným obsahom odvysielame opäť o týždeň s novým moderátorom Martinom Strižincom," dodala televízia.

 

Podľa informácií Omédiách.com tvorcovia relácie oslovili veľké množstvo politikov, no záujem, týždeň pred župnými voľbami, nebol. Po ťažkom hľadaní našli nakoniec dvojicu politikov, no jedna strana mu účasť nakoniec zatrhla. Vedenie televízie sa rozhodlo reláciu nevysielať.

O 5 minút 12 je okrem relácie V politike na TA3 poslednou politickou diskusnou reláciou v televízii. Na telo sa Markíza rozhodla v septembri zrušiť, dôvodom bol nielen znížený záujem divákov, ale aj problém dostať tam pozvaných politikov.

"Je mi samozrejme ľúto, že som sa pre tieto technické ťažkosti nemohla rozlúčiť s divákmi tejto relácie, ktorým ďakujem pekne za priazeň. No verím, že ostanú verní Správam a komentárom, ktorými ich budem sprevádzať častejšie, než doteraz," povedala doterajšia moderátorka relácie Marta Jančkárová, ktorú budú diváci vidieť aj naďalej, ako moderátorku relácie Správy a komentáre, kde sa strieda s Mirom Frindtom.