Televízia Prima si uťahuje zo Slovenska

Televízia Prima si uťahuje zo Slovenska Ilustr.foto: Prima

Správca stránky televízie Prima Cool Slovensko nemusí.

 

 

Česká televízna stanica Prima Cool na svojom oficiálnom profile na Facebooku zdieľa krátky článok s názvom „5 nejděsivějších vesnic v Evropě! Jeli byste tam na výlet?" V článku sú fotografie z opustených dedín či miest z rôznych kútov Európy – napríklad smutný pohľad na rozbité postieľky v bývalej škôlke v Černobyle na Ukrajine alebo prepadávajúce sa chatrče v opustenej Karelskej autonómii v Rusku.

Článok admin televízie uviedol vetou: "Jsou místa, kam na dovču fakt nejezdit. Ne, nemyslíme Slovensko, tyhle fotky vás asi trochu zaskočí :-)"
Aj keď k statusu dal admin smajlík, len málo čitateľov to vnímalo ako vtip. Niektorých komentár pobavil, no prevládali pobúrené reakcie ako čitateľov zo Slovenska tak aj z ČR.

Skupina Prima má aj na Slovensku svojich divákov, v minulosti vysielala viacero projektov v spolupráci s JOJ. Slovenskí tvorcovia spolupracovali napríklad na českej Partičke. V talksow Jana Krausa sa objavujú pravidelne ľudia zo Slovenska, talkshow z TV Prima sa vysiela aj na JOJ.