Antik prichádza s hybridnou satelitnou televíziou

Antik prichádza s hybridnou satelitnou televíziou Ilustračné foto Antik

Regionálny poskytovateľ telekomunikačných služieb Antik vstupuje na celoslovenský trh služieb platenej satelitnej televízie.

 

 

Komerčná prevádzka začína v prvom štvrťroku 2015, registrácia klientov začína teraz. Klienti bezdrôtového internetu Antiku získajú Rodinný balík zadarmo.
Operátor očakáva najviac klientov v Rodinnom balíku, ktorý bude stáť 8,80 eur a ponúkne viac ako 80 kanálov. Antik ponúkne služby vo forme dekódovacej karty za 29 eur a satelitného HD boxu za 69 eur. V cene všetkých balíkov je aj TV archív na 10 dní do minulosti.

„Ako prví na Slovensku sme pripravili naozajstnú hybridnú satelitnú internetovú televíziu, kde HD obsah a najsledovanejšie kanály vysielame cez satelit a ďalšie kanály cez internet," povedal Igor Kolla, generálny riaditeľ Antik Telecom. „Naše balíky zároveň obsahujú aj mobilnú televíziu a pri všetkých ponúkame v cene aj TV archív." Ponuka Antiku je určená najprv existujúcim klientom bezdrôtového internetu v rodinných domoch, ktorý ju získajú ako súčasť balíka triple-play bezplatne – v rámci platenia súčasného paušálu.

Pokrytie Antik Telecom

Antik Telecom bude vysielať svoje programy štandardom DVB-S2 kódovane prostredníctvom družice Eutelsat 16 na polohe 16 stupňov východne, len niekoľko stupňov od pozície 19,2E.

„To umožní klientom paralelne používať platené služby Antiku a zároveň stovky bezplatných programov z družíc Astra a Eutelsat len pri minimálnych nákladoch na nové zariadenia," píše spoločnosť v tlačovej správe.

Programy zo satelitu sú v štandardnom rozlíšení s dátovým tokom 3mbps a v HD rozlíšení 6mbps. Okrem toho sú v službe zahrnuté aj desiatky TV staníc cez internet, TV archív, nahrávanie, internet v TV, mediálny prehrávač a ďalšie služby Antik SmartTVBoxu.

Programy Antiku je možné sledovať s pomocou štandardného satelitného set-top boxu alebo aj so samostatnou kartou, ktorú klient s pomocou tzv. CAM modulu použije vo svojom televízore alebo boxe s podporou štandardu DVB-S2.