Biskupi pripravili predreferendové modlitby aj Pastiersky list

Biskupi pripravili predreferendové modlitby aj Pastiersky list Foto: KBS/Ilustr.foto

Referendum sa blíži a kampaň, ktorá sa nevyhýba ani kostolom, sa stupňuje.


Konferencia biskupov Slovenska pripravila pred 7. februárom pre farnosti špeciálne predreferendové modlitby za rodinu, ktoré tvoria tzv. Novéna, Adorácia a Modlitba za rodinu a referendum.

Tzv. modlitbová novéna trvá 9 dní pred referendom, jej obsahom sú prosby a modlitba za rodiny, rodinný život, či hodnoty, ktoré chránia rodinu ako zväzok muža a ženy.
V noci zo 6. na 7. februára biskupi odporúčajú konať celonočnú špeciálnu Adoráciu za rodinu pred referendom.

Okrem toho sa bude čítať špeciálny Pastiersky list, ktorý zverejnili Aktuality.sk. „Deti sú nádejou pre našu budúcnosť, ktorá závisí aj od toho, v akých rodinách budú vyrastať a akým podnetom budú vystavené aj zo širšieho okolia. Preto vôbec nie je ľahostajné, či budúce generácie budú tvoriť vnútorne vyvážené a mravne vyspelé osoby, alebo to budú ľudia demoralizovaní už od detstva, neschopní zakladať pevné vzťahy," píšu biskupi v liste, kde vyzývajú veriacich, aby šli k referendu.

„Nedajme sa oklamať, že akoby sa v krajinách s aplikovanou a legislatívne podporenou gender ideológiou nič zlého nedialo. Tam nejde len o rovnosť pri finančnom odmeňovaní, či o ochranu slabších pred násilím – za to sme aj my veriaci. V gender ideológii ide o nevedecké a ideologické tvrdenie, že dvojaká pohlavnosť – ženská a mužská – vlastne ani neexistuje. S takouto ideológiou a jej dôsledkami nemôžeme súhlasiť," píše sa v liste, ktorý odvysiela aj RTVS.

Listy sa budú čítať poslednú nedeľu pred referendom v kostole. List sa bude čítať aj na Rádiu Slovensko a Rádiu Regina, kde bude v nedeľu odvysielaná katolícka omša. Na jej odvysielaní sa dohodlo KBS aj s vedením RTVS.