V kauze kompromitujúcich fotiek Pellegriniho pre Kočnera figuruje aj Ruttkayová

V kauze kompromitujúcich fotiek Pellegriniho pre Kočnera figuruje aj Ruttkayová Foto: Plus 1 deň, reprofoto RTVS

Zachytená komunikácia z telefónu Mariána Kočnera odhalila ďalšie jeho zákulisné hry, v ktorých sa opäť angažovala aj niekdajšia novinárka Martina Ruttkayová. Tá písala pre médiá patriacich spoločnosti News and Media Holding finančnej skupiny Penta.

V lete 2018, len pár mesiacov po vražde Jána Kuciaka, Kočner zháňal kompromateriál na bývalého premiéra Petra Pellegriniho.

Informáciu priniesol web Aktuality.sk a Investigatívne centrum J. Kuciaka.

Z komunikácie Kočnera s Norbertom Bödörovi vyplýva, že Kočner sa snažil získať intímne fotky Pellegriniho.

Kočnerom sa s Ruttkayovou v zachytenej komunikácii rozprával o tom, že jedným z kandidátov na prezidenta môže byť aj vtedajší premiér Peter Pellegrini. Kočner si však myslel, že vie, prečo kandidovať nebude: „Tam je skôr iný problém. Pčolinský má Peleho fotky ... A keď pôjde Pele kandidovať, tak ich vytiahnu,“ napísal Ruttkayovej.

Ruttkayová Kočnerovi tvrdila, že fotografie videla u poslanca Petra Pčolinského a jeho brata Vladimíra a sú intímneho charakteru. „Boli za mnou. Pcolinsky. Chceli mna pouzit ako kanal ktory to povie Pellemu. Bezala som hned za nasim Petkom ze co mam robit,“ vysvetľovala podrobnosti Kočnerovi Ruttkayová s tým, že o všetkom informovala aj bývalého novinára a siskára Petra Tótha.

„Ja som videla tri. Neviem kolko ich maju,“ napísala Kočnerovi Ruttkayová. Zároveň ho uistila, že Petrovi Pellegrinimu o kompromateriáli nepovie. „Je to celé strašne nechutné. Mne ostalo až fyzicky zle keď mi ich ukázali. Ja mam Petra naozaj rada, sme kamaráti 13 rokov."

Odporúčame aj: Ruttkayová písala Kočnerovi: Vždy urobím, o čo ma požiadate... Aj tak ma majú všetci za vašu štetku (VIDEO)

Peter Tóth Kočnerovi potvrdil, že Ruttkayová mu o fotkách tiež rozprávala: „Takto: prišiel za ňou Peter Pčola a ukazoval jej to Pelleho extra trieda porno. To je fakt,“ napísal Tóth.

Peter Pčolinský na otázky Aktuality.sk, či Ruttkayovej ukazoval akékoľvek fotografie bývalého premiéra, pripustil, že spolu debatovali. „Je možné, že v parlamente sme s Ruttkayovou debatovali o Pellegrinim – že Smer má kompro na Pellegriniho. A ona povedala, že sa jej nezdá, že by to bol Pellegrini,“ reagoval Pčolinský s tým, že vtedy netušil o spolupráci Ruttkayovej s Kočnerom.

Odporúčame aj: Kočner mal Glvačovi údajne vybaviť rozhovor v Plus 7 dní, novinárke mal zatiaľ strážiť deti (VIDEO)

Priznal, že takéto fotografie mal v roku 2018 k dispozícii, avšak on aj jeho brat Vladimír (dnes šéf SIS) hovoria, že to bol podvrh a Peter Pellegrini na nich v skutočnosti nebol a že takúto fitku poslal Ivan Katrinec, ten to pre Aktuality.sk poprel.

O kompromateriáloch vie aj samotný Pellegrini, ktorý povedal, že sa o tejto téme s ním v minulosti rozprávala Ruttkayová.  „Nikto ma so žiadnymi fotografiami nikdy nekontaktoval. Zachytil som z viacerých zdrojov rôzne klebety na túto tému, keďže však viem, že sa nezakladajú na skutočnosti, považoval som to, a považujem dodnes, za súčasť politických intríg, ktoré ma nijako nevyrušujú," napísal portálu Pellegrini.

Podľa správ z Threemy bývalá novinárka dnes Lebiš-Ruttkayová sa Kočnerom nechala úkolovať, do Plus Jeden deň písala na jeho objednávku texty, a na oplátku si za to pýtala peniaze na dovolenku.

Web Aktuality.sk požiadal bývalú novinárku o vyjadrenie, tá zatiaľ nereagovala.