Ministerstvo zdravotníctva podalo sťažnosť na lekára Liptáka za šírenie nepravdivých informácií (VIDEO)

Ministerstvo zdravotníctva podalo sťažnosť na lekára Liptáka za šírenie nepravdivých informácií (VIDEO) Reprofoto youtube TV Slovenský pacient

Ministerstvo zdravotníctva dnes oznámilo, že podáva sťažnosť Slovenskej lekárskej komore na konanie jej člena lekára Petra Liptáka.

Všeobecný lekár z Bratislavy Peter Lipták patrí k dezinformátorom, ktorí pravidelne spochybňujú protipandemické opatrenie. Vyzýval ľudí, že povinné nosenie rúšok nemá na priebeh epidémie žiaden vplyv, písal "o temných silách zo zahraničia, ktoré smerujú k totalite, k policajnému štátu." Vyzýval na verejnú neposlušnosť slovami "Bráňme sa!… Robme všetko naopak, než ako žiadajú. Zhromažďujme sa, nenosme rúška, netestujme sa, nedajme sa zaočkovať vakcínou“.

„Lekár Peter Lipták opakovane šíri nepravdivé a zavádzajúce informácie o chorobe Covid–19, bagatelizuje závažnosť tohto ochorenia, nabáda k nenoseniu rúšok, k nedodržiavaniu platných opatrení a pravidelne šíri dezinformácie o očkovaní proti Covidu,“ upozorňuje ministerstvo zdravotníctva.

Od očkovania odrádzal Lipták aj seniorov v domove seniorov Archa, ktorí patria medzi skupiny najviac ohrozené koronavírusom. Vystupoval tiež bez rúška na verejných zhromaždeniach v čase, kedy tým porušoval aktuálne platné nariadenia, dodáva ministerstvo, podľa ktorého povolanie lekára so sebou nesie veľkú mieru zodpovednosti nielen v ambulancii, ale aj vo verejnom živote. „Slovo lekára má prirodzene veľký vplyv na verejnosť. Preto je nebezpečné, ak lekár spochybňuje vedecky dokázané fakty, nabáda na porušovanie právnych predpisov a zľahčuje vážnosť a priebeh ochorenia.“

Takto pred časom protestoval:

Peter Lipták sa zviditeľnil vyjadreniami o prijímaní darov, ospravedlnenkami pre Pavla Ruska, v minulosti neúspešne kandidoval za stranu Priama demokracia či Hlas ľudu po boku Martini Šimkovičovej a Petra Marčeka.

Slovenská lekárska komora môže posúdiť konanie a verejné účinkovanie svojich členov a v prípade porušenia Etického kódexu má právo vyvodiť voči svojmu členovi zodpovednosť.

Táto sekcia vzniká v spolupráci s 365.bank. Stretli ste sa s hoaxom, dezinformáciami či konšpiráciami? Dajte nám o nich vedieť na Táto e-mailová adresa je chránená pred spamovacími robotmi. Na jej zobrazenie potrebujete mať nainštalovaný JavaScript.