Facebook, Instagram a WhatsApp mali dnes rozsiahly výpadok

Facebook, Instagram a WhatsApp mali dnes rozsiahly výpadok

Sociálne siete Facebook a Instagram a komunikačné aplikácie WhatsApp a Facebook Messenger dnes popoludní zasiahol viac ako dvojhodinový výpadok.

 

Podľa webu Downdetector.com, ktorý monitoruje problémy na aplikáciách a webových stránkach, do 14:30 nahlásilo problémy bezmála 13.000 užívateľov po celom svete. Okolo 15:00 už sa prevádzka podľa médií vracal do normálu.

"Niektorí ľudia dnes mohli naraziť na problémy s prihlásením do skupiny našich aplikácií. Problém už bol vyriešený, ospravedlňujeme sa za akékoľvek nepríjemnosti," oznámila serveru The Verge spoločnosť Facebook, ktorá všetky zmienené platformy vlastné.

Príčina výpadku, ktorý začal okolo 12:30 zatiaľ nie je jasná. Niektorým používateľom bežali aplikácie pomalšie, iní sa do nich vôbec nemohli prihlásiť. V komunikačných službách WhatsApp a Messenger podľa The Verge nebolo možné posielať správy.

Problémy sa zrejme nevyhli žiadnej časti planéty, hlásenia na webe Downdetector.com však prichádzali hlavne z východu Severnej Ameriky, z Filipín a Európy, vrátane slovenska a ČR.

 S doteraz najhorším výpadkom sa Facebook stretol v marci, pri ktorom sa niektorí užívatelia do jeho služieb nemohli pripojiť aj 24 hodín. Kalifornská spoločnosť ho pripísala na konto "zmeny konfigurácie serverov". Facebook na svojich stránkach uvádza, že ho denne využíva 1,52 miliardy ľudí.