Orange Slovensko má zmeny na Úseku informačných systémov a sietí

Orange Slovensko má zmeny na Úseku informačných systémov a sietí Foto: Orange

Od 1. septembra 2020 dôjde k zmene na pozícii IT&Services na Úseku informačných systémov a sietí.

 Súčasná senior manažérka IT&Services, Gabriela Borš od 1. 9. 2020 prechádza na novovytvorenú pozíciu Chief Data Officer, ktorá podlieha generálnemu riaditeľovi Federicovi Colomovi.

Cieľom novej pozície je priamo podporiť zmenu Orangeu na spoločnosť založenú na využívaní dát (tzv. data-driven company), s dôrazom na využitie potenciálu a hodnoty dát pri strategických rozhodnutiach. Chief Data Officer bude v novej role zodpovedať za celkové nastavenie dátovej stratégie spoločnosti a jej implementáciu, informuje spoločnosť v tlačovej správe.

Foto: Orange

Gabriela Borš pôsobí v spoločnosti Orange Slovensko od roku 2011. Prešla pozíciami ako projektová a programová manažérka a následne sa pridala k ITN úseku, kde viedla tím IT&Services.

Na pozíciu senior manažéra IT&Services a zástupcu riaditeľa Úseku informačných systémov a sietí sa od 1. 9. 2020 vracia Jiří Láznička. V Orangei za 20 rokov prešiel rôznymi pozíciami a viedol viacero tímov v oblasti informačných technológií. Posledné tri roky pôsobil v Paríži na pozícii Chief Technology and Information Officer for Internet of Things, na ktorej sa venoval dlhodobej IoT stratégii pre EMEA región.