Orange Slovensko má nového šéfa strategického oddelenia

Orange Slovensko má nového šéfa strategického oddelenia Foto: Orange

Strategické oddelenie Orange Slovensko má nového šéfa. Od 1. júna pozíciu Senior manažéra zodpovedného za strategické oddelenie zastáva Martin Mosný.

Na pozícii nahradí Martina Čerňáka, ktorý sa vo februári rozhodol ukončiť svoje pôsobenie v spoločnosti.

Je to ďalšia z personálnych zmien, ktorým manažment Orange Slovensko v posledných mesiacoch prechádza.

Podrobnosti: V topmanažmente Orange Slovensko dôjde k viacerým zmenám

Martin Mosný prichádza zo spoločnosti SWAN, kde naposledy pôsobil ako riaditeľ pre Business Development. Do SWAN-u nastúpil v roku 2008 na post riaditeľa pre stratégiu a rozvoj.
Od júla 2015 viedol spoločnosť ako výkonný, neskôr generálny riaditeľ. Predtým pracoval v spoločnostiach Siemens na Slovensku a v Rakúsku, Telenor Netherlands a Vizada Networks.

„Som veľmi rád, že Martin prijal ponuku Orangeu a pridá sa k nášmu tímu. Hľadali sme lokálneho človeka s medzinárodným profilom a silnými skúsenosťami z hľadiska stratégie, nového biznisu a inovácií. Čaká nás viacero výziev v strategickej oblasti – medzi nimi napríklad lokálna implementácia novej stratégie skupiny Orange Engage 2025, ale aj nástup 5G sietí a ďalší rozvoj pevnej siete a konvergentných služieb. Verím, že Martin nám pomôže ich zvládnuť,“ uviedol Luis de Torres, riaditeľ pre stratégiu, právne záležitosti a veľkoobchodné vzťahy Orange Slovensko.

Martin Mosný absolvoval Fakultu Elektrotechniky a informatiky STU v Bratislave, špecializáciu telekomunikácie. Vzdelanie si rozšíril na Fakulte podnikového manažmentu EU v Bratislave. V rámci zvyšovania kvalifikácie a odbornosti absolvoval štúdium Core Leadership Program na Stockholm School of Economics.