V topmanažmente Orange Slovensko dôjde k viacerým zmenám

V topmanažmente Orange Slovensko dôjde k viacerým zmenám Foto: Orange

Rok po nástupe nového generálneho riaditeľa v spoločnosti Orange Slovensko dôjde v topmanažmente k ďalším personálnym zmenám.

Z Orange odíde doterajší riaditeľ Úseku informačných systémov a sietí Ivan Golián, ktorý je od roku 2009 zároveň zástupcom generálneho riaditeľa a členom predstavenstva spoločnosti. „Po diskusii s Ivanom Golianom sme dospeli k dohode a záveru, že naše profesionálne cesty sa rozdelia. Ivana si vážim ako skvelého profesionála a za rok spolupráce som sa od neho veľa naučil. Ivan nás bude podporovať až do 30. júna 2020, dovoľte mi však, aby som sa mu poďakoval už teraz, pretože práca, ktorú dosiahol so svojím tímom za viac ako 20 rokov v spoločnosti, je výnimočná,“ povedal Federico Colom, generálny riaditeľ a predseda predstavenstva Orange Slovensko.
 
Ivan Golian nastúpil do spoločnosti Globtel/Orange Slovensko v roku 1997 ako riaditeľ Úseku pre informačné technológie. V rokoch 2000 až 2002 bol členom Dozornej rady. V roku 2005 sa stal zástupcom generálneho riaditeľa. Po odchode a pôsobení v bankovom sektore ako člen predstavenstva VUB Banky zodpovedný za IT a prevádzku banky sa vrátil do OSK ako riaditeľ Úseku informačných technológií a sietí.

Ivan Golian bol okrem iného zodpovedný za nasadzovanie viacerých generácií mobilných sietí a aktuálne sa podieľa na modernizácii siete s výhľadom na 5G.

K zásadným personálnym zmenám po nástupe nového generálneho riaditeľa došlo už aj na jeseň minulého roka.

Podrobnosti: V oblasti marketingu a komunikácie Orange Slovensko sú zmeny
 
Novým ITN riaditeľom sa stane Eric Maintenay, ktorý doposiaľ zastával pozíciu senior manažéra pre siete a zástupcu Ivana Goliana. Maintenay pracuje v Orange Slovensko od roku 1997, pričom začínal ako manažér operačného centra v Banskej Bystrici. V rokoch 2002 – 2008 bol zodpovedný za kvalitu a operačné aktivity v rámci technického úseku. V súčasnosti má na starosti sieťové projekty ako je výmena technológie a modernizácia mobilnej siete s cieľom predpripraviť ju na spustenie 5G.

V spoločnosti Orange Slovensko končí aj finančný riaditeľ Reza Samdjee, ktorý sa rozhodol nepredĺžiť kontrakt a vrátiť sa do materskej skupiny Orange. V Orange Slovensko skončí 31. júla 2020. „Chcel by som sa Rezovi úprimne poďakovať za jeho nasadenie a v jeho ďalšej kariére mu želám len to najlepšie. Podarilo sa mu udržať naše financie zdravé v súčasnom rýchlo sa meniacom prostredí a pod zvyšujúcim sa tlakom na udržateľné výsledky,“ povedal Federico Colom.

Na pozíciu finančnej riaditeľky Orange Slovensko od 1. septembra 2020 nastúpi Eve Bourdeau, ktorá prichádza z Orange Business Services a v súčasnosti pôsobí ako CFO pre región Ázie a Tichomoria. Okrem financií má skúsenosti v ďalších oblastiach, ako je predaj alebo fúzie a akvizície. Bourdeau na predchádzajúcej pozícii pracovala ako obchodná riaditeľka v spoločnosti Orange France. Predtým pôsobila v Orange Group ako manažér fúzií a akvizícií.