Ľudmila Kolesárová odchádza z Dobrého anjela do Denníka N

Ľudmila Kolesárová odchádza z Dobrého anjela do Denníka N Foto: Denník N Tomáš Benedikovič

Po jedenástich rokoch odchádza z neziskovej organizácie Dobrý anjel jej marketingová šéfka Ľudmila Kolesárová.

 

Od 1. februára nastupuje do redakcie Denníka N, kde sa bude venovať marketingu, projektovému manažmentu a písaniu. S denníkom spolupracuje už od apríla minulého roka na regionálnych projektoch a je aj v redakčnej rade Denníka N.
„Treba vedieť, kedy odísť, a ja som rada, že som objavila ten moment, keď to treba urobiť. Moja pozícia bola kreatívna, každý jeden rok som musela vymýšľať projekty, kampane a spolupráce, ktoré sa nikdy neopakovali. To je jedenásť rokov krát 10 – 20 projektov. Myslím, že aj Dobrý anjel, aj ja potrebujeme nový vietor,“ napísala na facebooku Kolesárová, ktorá je známa aj ako úspešná blogerka.

Na blogu roky píše o chudobe, o pomoci tým najzraniteľnejším, jazdí po Slovensku a navštevuje rodiny, ktoré sa ocitli v kríze. „Veľa ľudí si filtruje, komu pomôže. Hnevá ma to, lebo ideálny chudobný neexistuje,“ hovorí v rozhovore pre Denník N. Počas svojho pôsobenia v Dobrom anjelovi, ktorý pomáha rodinám s onkologickými pacientami, sa však bežne stretávala aj s bohatými ľuďmi, ktorí boli ochotní pomôcť. „Veľa ľudí, ktorí sa vlastnou prácou dostali k veľkému majetku, sa správa spoločensky zodpovedne. Úspech a zisk nie sú hriech, ale šťastie pre spoločnosť.“
V práci sa stretávala s mnohými pozitívnymi reakciami, ale aj hejtami, ktoré pribudli hlavne vtedy, keď zakladateľ Andrej Kiska vstúpil do politiky. V rozhovore popisuje, ako sa s hejtami vysporiadala. „Nebolo ich veľa, ale musela som si hlavne vyhodnotiť, že keď má ten príspevok 2000 pozitívnych reakcií a mňa tie štyri hrubé negatívne vyjadrenia zasiahnu viac ako tie tisícky pozitívnych, musím sa z toho emočného prepnúť na racionálne. To ma naučil Dobrý anjel a teraz už nie som taká zúfalá z diskusií na Facebooku ako iní ľudia. Zažila som veľa dobrého a povedala som si, že mňa nejakí absolventi „vysokej školy života“ pripravení niekoho urážať nerozhádžu."

Ľudmila Kolesárová pochádza z Levoče, vyrastala v Spišskej Novej Vsi a Smižanoch. Vyštudovala ekonomickú univerzitu, pracovala v oblasti marketingu a reklamy. Od roku 2010 bola marketingovou manažérkou neziskovej organizácie Dobrý anjel, ktorá sa venuje pomoci onkologickým pacientom. Stala sa Slovenkou roka a v roku 2016 získala Novinársku cenu za svoje blogy.