Dušan Vančo sedí v rádiu Europa 2 na viacerých stoličkách

Dušan Vančo sedí v rádiu Europa 2 na viacerých stoličkách Foto: Europa 2

Od 1.1.2016 sa novým programovým riaditeľom rádia Europa 2 stal Dušan Vančo, ktorý doteraz zastával funkciu marketingového manažéra.

 

 

Do funkcie programového riaditeľa vymenovalo Dušana Vanča vedenie skupiny Lagardere, do portfólia ktorého patrí aj Europa 2.

Vančo tak nahrádza vo funkcii Jitku Fürst, ktorá bude pôsobiť v úlohe koordinátora a konzultanta nadnárodnej značky Europa 2, informuje rádio v tlačovej správe.

V marci minulého roka nastúpil do Europy 2 na post marketingového manažéra, kde ostáva aj naďalej. V lete minulého roka sa stal aj on-air manažérom.

„Dušan Vančo bude zodpovedný za riadenie Europy 2 a napĺňanie strategických cieľov skupiny Lagardere na Slovensku," povedal Miroslav Hrnko, generálny riaditeľ a predseda predstavenstva spoločnosti EUROPA 2.

„Práca na poste programového riaditeľa je pre mňa veľkou výzvou. Rádio Europa 2 je značka so silným potenciálom osloviť mladých poslucháčov," povedal Vančo.

 

Dušan Vančo začínal v rádiu Twist. Po šiestich rokoch prešiel do Slovenského rozhlasu, kde pokračoval prácou na zvukovej kreatíve a produkcii. Prepracoval sa cez dramaturga vysielania až po riaditeľa Rádia_FM. Tento post zastával 7 rokov. Neskôr pôsobil v RTVS ako Manažér nových médií.