Dušan Vančo odchádza z Rádia Europa 2

Dušan Vančo odchádza z Rádia Europa 2 Foto: Europa 2

Rádio bude mať nového programového riaditeľa.

Z vedenie Europa 2 odchádza Dušan Vančo, ktorý bol programovým riaditeľom rádia.
Na jeho miesto nastúpi od 24. októbra Andrej Kratochvíl. Ten zastával rovnakú pozíciu od začiatku roka 2015 v Rádiu Anténa Rock.

„Bolo skvelé byť súčasťou mladého inšpiratívneho tímu, ktorý robí rádio s energiou a chuťou. Momentálne sa však chcem viac venovať svojej rodine a aktivitám v domovskom meste Trnava. Skupina Lagardère pre mňa zostáva veľkou profesionálnou skúsenosťou," povedal Dušan Vančo, ktorý v rádiu končí 30. septembra.

„Prichádzam do rádia, ktoré je dobre rozbehnuté, je tu tím ľudí, ktorí ťahajú za jeden povraz a to je skvelé. Teším sa, že sa spolu budeme snažiť našu pozíciu ešte vylepšiť. Priestor na trhu na to je. Nebude to ľahké, ale od toho sú výzvy, ktoré chcem spolu s kolegami zdolať," povedal Kratochvíl.

Andrej Kratochvíl nastúpil do rádia Okey v roku 2007 ako šéf marketingového a PR oddelenia. Neskôr pracoval pre spoločnosť Forza na projektoch ako Slávik, Miss Slovakia či Art Film Fest. Bol aj pri uvádzaní značky Europa 2 na slovenský trh, kde istý čas pôsobil ako moderátor víkendového vysielania. Takmer dva roky šéfoval programu Rádio Anténa Rock, píše v tlačovej správe rádio.

Dušan Vančo začínal v rádiu Twist. Po šiestich rokoch prešiel do Slovenského rozhlasu, kde sa prepracoval cez dramaturga vysielania až po riaditeľa Rádia_FM. Tento post zastával 7 rokov. Neskôr pôsobil v RTVS ako Manažér nových médií. Do rádia Europa 2 prišiel v roku 2015.

Nakoľko Kratochvíl nastúpi do funkcie 24. októbra, v medziobdobí je poverený riadením programu dlhoročný člen programového tímu Europa 2 Peter Földváry.