Dáma v podprsenke Intimissimi prežila tento rok bez ujmy

Dáma v podprsenke Intimissimi prežila tento rok bez ujmy Foto: Intimissimi

Pred rokom počas zimných mesiacov vyvolala rozruch reklama s mladou dámou v čiernej podprsenke značky Intimissimi. Pobúrené aktivistky modelke prilepovali na telo papierové šaty a svetre.

 


Rok prešiel a firma sa do ulíc vrátila - s fotkou modelky v spodnom prádle. Tento rok sa žiadne výraznejšie puritánske akcie nekonali. Ale sťažnosti na Radu pre reklamu prišli aj tento rok.

 Foto: Intimissimi

Rada obdržala sťažnosti od viacerých fyzických osôb. Sťažovatelia namietajú, že reklama je sexistická, vykresľuje ženu ako sexuálnu atrakciu a je namierená na túžbu mužov po sexe a presvedčenie žien, že sú pre mužov atraktívne len v špeciálne kúpenej spodnej bielizni.

Odporúčame aj: Aktivistky prelepili modelku v podprsenke svetrom

Prelepovanie reklamných plôch pred rokom  Foto: IĽP

Aj tento rok komisia skonštatovala, že sťažnosti sú neopodstatnené. „Samotné zobrazenie nie je neslušné alebo vulgárne, ani nie je v rozpore so všeobecnými normami mravnosti a slušnosti a ide o štandardný spôsob komunikácie produktu, akým je spodná bielizeň. Reklama nezobrazuje sexuálne stimuly, poddajnosť ani čiastočnú nahotu nevhodným spôsobom. Zobrazenie modelky je v súlade s požiadavkami, ktoré Kódex v tomto ohľade na reklamu kladie," napísala v svojom rozhodnutí AK RPR.