Otvorený list Kiskovi, ako reakciu na list Ficovi, napísal Blaha

Strana Smer zverejnila na facebooku reakciu na otvorený list Andreja Kisku Robertovi Ficovi.

 Podrobnosti: Kiska píše Ficovi: Dlho sme sa nestretli, tak ti píšem otvorený list

OTVORENÝ LIST KISKOVI - ODPOVEĎ NA JEHO LIST ROBERTOVI FICOVI

AHOJ ANDREJ,

nikdy sme sa nestretli, pretože s gaunermi sa nestýkam. Píšem ti otvorený list, pretože ti niekto musí povedať, že iba nemorálne monštrum ako ty dokáže politicky zneužívať vraždu dvoch mladých ľudí.

Tak veľmi si chcel svojim listom uraziť Roberta Fica, ale zabúdaš, že mu nesiahaš ani po členky. Nestojíš mu za odpoveď, pretože on s takými ako ty nemôže strácať čas – musí sa starať o to, aby rodiny mali rodičovský príspevok, seniori vianočný dôchodok, pracujúci ľudia rekordnú minimálnu mzdu a mladí ľudia vlaky zadarmo.

Musí sa starať o Slovensko, o naše národné záujmy. Nemá čas na daňových podvodníkov, ktorí ošklbali štát o státisíce a teraz chcú prevziať moc, aby ošklbali aj ľudí na Slovensku o ich sociálne práva a dôchodky.

Vojdeš do dejín ako človek, ktorý v pozícii prezidenta ešte týždeň po vražde Jána Kuciaka a Martiny Kušnírovej veselo brázdil svahy v Rakúsku. Kašľal si na Kuciaka, kašľal si na obete. Ďalej si sa lyžoval, užíval si dovolenčičku, smial sa s rodinkou. Takto sa môže zachovať len cynické monštrum.

Nedokážeš ľudsky povedať – prepáčte, je mi to ľúto. Nikdy si to nedokázal. Vždy si bol iba arogantný papaláš, ktorý myslí len na seba a na prachy. Tebe je Kuciak úplne ukradnutý – je to pre teba len marketingový nástroj na prevzatie moci. Ty si neber do úst rodičov obetí – ty si hyena, ktorá sa priživuje na ich nešťastí.

Parazituješ na nešťastí iných celý život. Tvoja rodina prenasledovala počas bývalého režimu veriacich a ty si chcel byť členom komunistickej strany. Po roku 89 si prevrátil kabát – bez mihnutia oka sa z veľkého komunistu stal veľký kapitalista a nepriateľ Ruska.

Nemáš morálku, máš v sebe len zlo. A na tom si si vybudoval kariéru. Na svojej bezohľadnosti. Na tom, že vysávaš život z ľudí.

Zbohatol si na úžere – na tom, že si ničil chudobné rodiny. Vyháňal si ľudí z bytoviek, pripravil ich o dôstojnosť a bývanie.

To ti nestačilo. Obral si o pozemok nevinného zubára a existuje vážne podozrenie, že ti v pozemkových kšeftoch pomáhali ľudia spojení s popradskou mafiou.

Ani to ti nestačilo. Prevzal si úrad prezidenta a v ňom zneužíval štátnu letku, snažil si sa vybavovať si beztrestnosť s generálnym prokurátorom a v zahraničí si okydával vlastný štát.

Stojí za tebou americká ambasáda, ktorá potrebuje mať na Slovensku vojenskú základňu so strategickými zbraňami namierenými na Rusko - a ty jej slúžiš a zrádzaš Slovensko. Si americký tajtrlík a myslíš si preto, že si silný a všetci sa ťa stále boja. Už nie, už dávno nie.

Američania potrebujú zradcov – využijú ťa a zneužijú ťa. Je jasné, že sa postarajú aj o teba. Šťastie ti však nikdy nekúpia. Vieš, Ján Kuciak a Martina Kušnírová boli mladí ľudia. Mali všetko pred sebou a niekto ich chladnokrvne zabil. Naša vláda urobila všetko preto, aby vrahovia boli potrestaní – dnes stoja pred súdom. Kým my sme vrahov hľadali, ty si ako posledná hyena zneužíval bolesť ľudí a šíril nenávisť na Slovensku. Politicky si zneužil bolesť rodičov, bolesť blízkych, súcit národa. Toto ti nikdy ľudia neodpustia.

Ten, koho obviňujú z objednávky vraždy, Marián Kočner, politicky spolupracoval s tvojimi budúcimi koaličnými partnermi – so Sulíkom, s Matovičom, dokonca financoval Beblavého SDKÚ. Tebe to neprekáža, pretože si sa vždy rád obklopoval špinavcami.

Kočner bol produktom toho istého ponovembrového gangsterského kapitalizmu, ktorý vyprodukoval aj teba. Pretŕčal sa na Markíze, v Smotánkach a na Plese v opere. Vždy za ním stála pravica – od Michala Kováča až po Richarda Sulíka. Kočner je z toho istého cesta ako ty.

Si taký istý daňový podvodník ako Bašternák. A si taký istý prázdny a nemorálny človek, ktorému ide iba o prachy a o moc, ako Kočner. Si presne ako oni.

Tak ako pes svojim brechaním nemôže uraziť človeka, tak ani ty svojim brechaním nemôžeš uraziť Roberta Fica.

V celom liste som ti tykal a budem ti tykať naďalej. Lebo gaunerom sa tyká, gaunerom sa neprejavuje úcta.

KISKA,

máš v srdci hroznú nenávisť voči iným. Nenávidíš Slovensko, nenávidíš pracujúcich ľudí, nenávidíš Roberta Fica. Nikto pred tebou nezneužil vraždu na prevzatie moci a keby si mal svedomie, bude ťa to hrýzť celý život.

Nečakaj, že ti niekedy ľudia na Slovensku odpustia. Ani od nás to neočakávaj. Nie, nezabudneme na tvoje daňové ani pozemkové podvody, na to, ako kopeš do Slovenska, na to, ako slúžiš Američanom a militaristom – nie, nezabudneme. Padni komu padni.

Zlo bude potrestané. Chytili sme Bašternáka, chytili sme Kočnera. A chytíme aj Kisku.

- Ľuboš Blaha