Robert Fico sa stretne so šéfredaktormi

Robert Fico sa stretne so šéfredaktormi Ilustr.foto: Omédiách.com

 


Premiér Robert Fico sa dnes stretne so šéfredaktormi viacerých slovenských médií na Úrade vlády. Stretnutie je naplánované na 15:00, súvisí s udalosťami okolo vraždy novinára Jána Kuciaka.

Ešte predtým  o 14.30 bude tlačová beseda Roberta Fica, ministra vnútra SR Roberta Kaliňáka a prezidenta Policajného zboru Tibora Gašpara.

Dopoludnia sa premiér stretol so zástupcami vydavateľstva Ringier Axel Springer, tí prišli na Slovensko kvôli vražde ich novinára. Žaidajú, aby sa prípad vraždy ich novinára a jeho partnerky vyšetril čo najskôr a čo najdôkladnejšie.
Podrobnosti: Šéfovia vydavateľstva, pre ktoré pracoval zavraždený novinár, šli za Ficom a Kaliňákom

Šéfredaktori včera vydali spoločné vyhlásenie, v ktorom odsúdili vraždu reportéra Aktualít a jeho priateľky.

„Vražda novinára je vážnym znamením, že sa zločin obracia proti jednému z najdôležitejších pilierov slobody: slobody slova a práva občanov kontrolovať mocných a tých, ktorí prekračujú zákon, píšu vo vyhlásení.

Zároveň vyzývajú štát, aby urobil všetky potrebné kroky nie len na vypátranie zločincov, ale aj na vytvorenie podmienok pre bezpečnú prácu novinárov.

Poslednou témou, ktorej sa zavraždený novinár venoval, bola talianska mafia a jej dosah na Slovensko a slovenskú politiku.