Print this page

Penta na pozíciu šéfredaktora Trendu našla vlastného človeka Reprofoto RTVS

Ekonomický týždenník Trend, ktorý vlastní vydavateľstvo Penty, bude mať o pár dní už tretieho šéfredaktora v priebehu roka.

 

Po tom, ako sa z Trendu rozhodol odísť Branislav Benčat, ktorý bol šéfredaktorom len od konca minulého roka, vedenie vydavateľstva Penty si našlo náhradu. Novým šéfredaktorom bude Tomáš Skřivánek. Vedenie vydavateľstva to podľa informácií Omediach.com oznámilo dnes na porade s redaktormi.
Nastúpiť do funkcie by mal už v najbližších dňoch. Benčat rezignoval na pozíciu šéfredaktora a zároveň podal výoveď minulý týždeň. Nie je jediný, kto z Trendu v poslednom období odišiel alebo odchádza.

Trend patrí do vydavateľstva News and Media Holding, ktoré vlastní Penta.

Podrobnosti: Z Trendu odchádza nový šéfredaktor, hlavný komentátor a viacerí redaktori

Foto: Linkedin

Tomáš Skřivánek je dlhoročný český ekonomický novinár. Jeho meno sa spomína v súvislosti s pozíciou šéfredaktora Trendu už niekoľko týždňov. Skřivánek bol do roku 2016 riaditeľom divízie Euro E15 v českom vydavateľstve Mladá fronta, ktoré patrilo kontroverznému podnikateľovi Františkovi Savovovi. Od roku 2016 pracuje pre vydavateľstvo Penty v ČR Vltava-Labe-Media, kde bol šéfredaktorom regionálnych denníkov a v súčasnosti bol zástupcom riaditeľa redakcií pre strategické a rozvojové projekty Deníkov.

Práve Benčat v marci napísal kritický komentár Esemesky medzi Kočnerom a Haščákom sú problém. Aj po „vysvetlení“, v ktorom odsudzoval komunikáciu medzi Mariánom Kočnerom a Jaroslavom Haščákom. „Inak pracujem na odj**aní čuráka,“ napísal Kočner Haščákovi. „Povieme si, keď budeme spolu,“ odpovedal šéf finančnej skupiny.

„Ak by sa časom ukázalo, že J. Haščák minimálne vedel o príprave vraždy novinára, bolo by pre redakciu absolútne neakceptovateľné fungovať pod takýmto majiteľom,“ napísal Benčat.

Exodus v Trende pokračuje

Z Trendu odišla v poslednom období podstatná časť známych mien redakcie. Podľa informácií Omediach.com odchod zvažujú ďalší.

Bývalý šéfredaktor Oliver Brunovský rezignoval na pozíciu šéfredaktora Trendu na konci minulého roka, prešiel do redakcie Denníka N. Do Denníka N prešli aj ďalší redaktori Trendu - Ján Kováč, Martina Kláseková a pridá sa k ním aj Zuzana Kollárová a Marek Legéň.

Na začiatku roka z Trendu odišiel aj zástupca šéfredaktora Ján Záborský.

Z Trendu odchádza aj zástupca šéfredaktora Tomáš Vašuta, Ján Filip, Lukáš Kvašňák a Michal Lehuta, ktorý ide do VÚB na oddelenie výskumu.

Z Trendu odchádza aj Marián Leško, ktorý je členom nového tímu prezidentky Zuzany Čaputovej.

Odporúčame aj: K Čaputovej ide bývalý moderátor O 5 minút 12, známy komentátor aj aktivista

Minulý rok z Trendu odišli viacerí kľúčoví ľudia. V lete zástupkyňa šéfredaktora Zuzana Petková, ktorá v súčasnosti riadi Nadáciu Zastavme korupciu, Filip Obradovič a Xénia Makarová.

Požiadali sme o stanovisko šéfa vydavateľstva NMH Michala Teplicu, zatiaľ na naše otázky nereagoval.