Chystá sa remake rozprávky Tri oriešky pre Popolušku

Chystá sa remake rozprávky Tri oriešky pre Popolušku Reprofoto

Kultová rozprávka z roku 1973 bude mať modernú podobu. Na remake sa dali Nóri aj s pomocou pôvodného režiséra.

 


Filmová rozprávka režiséra Václava Vorlíčka z roku 1973 Tri oriešky pre Popolušku podľa námetu Boženy Němcovej patrí každoročne medzi najsledovanejšie relácie na Slovensku a v Česku a vysiela sa výnimočne počas Vianoc. Rozprávka, ktorá vznikla v koprodukcii vtedajšej ČSSR a NDR, má svojich divákov aj v zahraničí.

 

Podľa ČT najviac sa vysiela v Nemecku a v Nórsku, ale dávali ju aj v Spojených arabských emirátoch. Napríklad v Nemecku ju počas sviatkov na rôznych staniciach vysielali až 12krát. Mimoriadne obľúbená je aj v Nórsku. Práve Nórsko sa chystá natočiť remake tejto rozprávky.

Odporúčame aj: Pozrite sa, ako vyzerá vynovená Popoluška

"Vyzerá to tak, že budú točiť. Požiadali ma, aby som bol konzultantom," pre Českú televíziu potvrdil zámer nórskych filmárov pôvodný režisér Václav Vorlíček.

"Pristupujem k tomu tak, že jedna Popoluška behá po svete už vyše štyridsať rokov. Takže vždy zostane v rezerve. Ale keď si natočia svoju verziu, tak to eventuálne môžeme porovnávať a uvidíme, ktorá bude lepšie."

Rozprávka sa prvýkrát vysielala v Nórsku v roku 1975 a každoročne patrí medzi najsledovanejšie sviatočné relácie. Podľa ČT v Nórsku sa vysiela s prekrývacím dabingom, na pozadí je počuť češtinu. Všetky postavy nahovoril herec Knut Risan. Raz keď chcela televízia NRK film predabovať tak, aby dabovali viacerí herci, diváci protestovali.