Z Trendu odchádzajú ďalší redaktori

Z Trendu odchádzajú ďalší redaktori Ilustr. foto Trend

Odchody v redakcii Trendu pokračujú. Redakčný tím je od nástupu nového vedenia v júni minulého roka už takmer celý obmenený.

Podľa informácií Omediach.com z ekonomického týždenníka sa rozhodli odísť reportér a editor Miroslav Homola, ktorý prišiel do Trendu minulý rok, vedúci redaktor Peter Csernák a redaktorka z analytického oddelenia Vladimíra Orgoňová.

Do Trendu nastúpil Branislav Toma, bývalý redaktor Pravdy, z RTVS prichádza moderátor Lukáš Trepáč.

Odchody veľkej časti redakcie začali v trende po príchode nového vedenie redakcie, keď vydavateľstvo Penty si za šéfredaktora dosadilo svojho človeka - Tomáša Skřivánka z Čiech. Minulý rok z Trendu odišlo približne 17 ľudí. Počas jarnej pandémie sa vedenie redakcie zbavilo približne 8 ľudí, oficiálne kvôli šetreniu počas pandémie. V tom čase však vedenie oslovovalo nových ľudí. .Na zozname sa vtedy ocitli nielen dlhoroční redaktori, ktorých články patrili medzi najzásadnejšie, ale hlavne tí, ktorí posledné týždne kritizovali zvláštne praktiky vedenia aj vydavateľstva Penty News and Media Holding, ktoré šli po ruke záujmom majiteľa a inzerentov.

Podrobnosti:Penta čistí redakciu Trendu, zbavila sa ľudí, ktorí sa ozvali proti zásahom zhora

„Dnes končím v Trende. Je to škoda, pracovalo sa mi tam dobre. Na druhej strane, nedokázal som sa nečinne prizerať tomu, ako sa tam ničia základné princípy novinárčiny. A tak som sa voči tomu ozýval. Prišla reakcia. Bol som prepustený kvôli buričstvu (to sú skutočné slová). V podstate som na to hrdý. No to neznamená, že skloním hlavu a pokorne odídem,“ napísal pri odchode v apríli redaktor Peter Kapitán, ktorý sa rozhodol, že sa proti spôsobu prepustenia bude brániť na súde.


Týždenník Trend patrí vydavateľstvu Penty News and Media Holding. O vyjadrenie k personálnym zmenám sme požiadali šéfredaktora Skřivánka, zatiaľ sa nevyjadril.