Rezník sa bavil s Dankom na uzavretej akcii na hrade

Rezník sa bavil s Dankom na uzavretej akcii na hrade Reprofoto RTVS

Šéf RTVS Jaroslav Rezník sa minulý týždeň stretol s predsedom parlamentu Andrejom Dankom. K stretnutiu došlo v čase, keď je RTVS kritizovaná za to, že informuje o Dankovi a SNS pozitívne. Rezníka do čela RTVS presadzovala práve SNS, ktorej výdatne pomáhala tak ako teraz RTVS tak v minulosti Tlačová agentúra SR, v čase, keď ju riadil práve Rezník.

Podľa webu Aktuality.sk, ktorý o stretnutí informuje, v stredu sa mal Danko zúčastniť akcie, kde sa v družnej atmosfére bavil s Rezníkom i s predsedom predstavenstva a generálnym riaditeľom Železiarní Podbrezová Vladimírom Sotákom či spolumajiteľom spoločnosti Mondi SCP Milanom Fiľom.

Hovorca predsedu parlamentu Tomáš Kostelník povedal, že podujatie organizoval Soták ako šéf Klubu 500. „Odohralo sa pritom v priestoroch Bratislavského hradu, ktorý má pod palcom kancelária národnej rady… Stretnutie Danka so spomínanými podnikateľmi a šéfom RTVS sa udialo v tichosti a bez akejkoľvek medializácie,“ upozorňuje web Aktuality.sk.

Odporúčame aj: V RTVS stopli pripravené reportáže o Dankovi a Zsuzsovej, dvaja redaktori dali výpoveď

Podľa hovorkyne RTVS dostáva Rezník pozvanie na toto podujatie ešte z obdobia, kedy viedol Slovenský rozhlas. „Na podobných spoločenských akciách sa generálny riaditeľ RTVS stretáva s mnohými verejne činnými osobami. Rovnako tomu bolo začiatkom januára na odovzdávaní štátnych vyznamenaní, udeľovaných prezidentkou SR, kde sa rozprával aj s Bélom Bugárom, Martinom Klusom a mnohými ďalšími,” povedala Rusnáková.

Dankovi sa článok o stretnutí s Rezníkom nepáčil. „Ide už tradične o hrubú dezinterpretáciu stretnutia predsedu NR SR s priemyselníkmi a podnikateľmi, združenými v Klube 500. Na základe pozvania predsedu Klubu 500 Ing. Sotáka, ktoré vyplynulo z diskusie, sa nakrátko v spoločnosti zastavil aj riaditeľ RTVS,“ napísal v reakcii na článok pre Aktuality.sk Danko. „V žiadnom prípade teda nešlo o stretnutie predsedu NR SR s riaditeľom RTVS, ale o všeobecné spoločenské stretnutie, akých bývajú desiatky. Vaša informácia je teda nepresná a zavádzajúca,“ dodal.

S pretláčaním Danka do spravodajstva majú v RTVS problém už od príchodu Jaroslava Rezníka a do vedenia. Tento týždeň nechceli pustiť von informáciu o telefonátoch Danka a Zsuzsovej, pretože, ako povedala hovorkyňa, RTVS "pristupuje k získaným informáciám s maximálnou vážnosťou a podľa pravidiel predvolebného vysielania." RTVS však nemá problém v tomto období niekoľko hodín v rannom vysielaní informovať o tom, aké sú užitočné rekreačné poukazy, čo je agenda SNS, či o tom, ako sa Andrej Danko vybral modliť do portugalskej Fatimy.

So stretnutiami s politikmi má Rezník už svoje skúsenosti. V minulosti, keď bol šéfom Slovenského rozhlasu a spravodajstvo rozhlasu šlo po ruke HZDS chodil pravidelne do centrály HZDS.