Akcie Smeru bude moderovať aj Brychtová

Akcie Smeru bude moderovať aj Brychtová Foto: RTVS

Martin Nikodým a Katarína Brychtová sú tvárami RTVS a Smeru, aj JOJ.

 

 

Tohtoročnú šnúru Smeráckych estrádnych osláv MDŽ bude moderovať okrem Martina Nikodýma aj Katarína Brychtová. Obaja sa objavili na plagáte Roberta Fica v Prievidzi. Brychtová donedávna moderovala pre RTVS Poštu pre teba, teraz má v RTVS dve relácie: Pravdivé príbehy Katky Brychtovej a Nečakané stretnutia. S Nikodýmom moderovala reláciu Naj dedinka Slovenska.

Brychtová už má viaceré skúsenosti s politickou agitkou.

Viac: Brychtová z STV prepožičala svoju tvár politickej kampani

Pravidelne vypomáhala v politickej kampani lekára Viliama Fischera, ktorého obivinili z prijmania úplatku. Vystupovala v jeho predvolebnom spote v roku 2012, aj moderovala krst jeho knihy v čase predvolebnej prezidentskej kampane v roku 2014. Konflikt záujmov v podpore Fischera nevidela. „Nie som programový pracovník RTVS. Nie som zamestnancom, nerobím v spravodajstve a nemám internú zmluvu s RTVS," komentovala vtedy svoje účinkovanie v spote.

Oslavy bude moderovať aj herečka Zuzana Vačková. Hrať bude Vašo Patejdl so skupinou, skupiny La Gioia a Čarovné ostrohy.

RTVS v štatúte zdôrazňuje, že je neprípustné, aby ako programoví pracovníci - redaktori, moderátori, ale aj kameramani, zvukári, či archivári verejne prezentovali svoje politické názory a spájali svoje pôsobenie v RTVS so svojou činnosťou v politickom zoskupení.

RTVS reagovala podobne, ako v prípade Nikodýma: "Pani Brychtová nie je našim interným zamestnancom. S RTVS spolupracuje externe a preto nebudeme komentovať jej súkromné aktivity. Zdôrazňujeme, že pani Brychtová s RTVS nespolupracuje na žiadnej publicistickej ani spravodajskej relácii."