Miliardový súboj Dávida s Goliášom: Lúzri z Wall Street sú v kinách už od štvrtka (VIDEO)

Práve teraz idú do kín Lúzri z Wall Street - klasický súboj Dávida s Goliášom, okorenený miliardami dolárov a riadnou dávkou sarkazmu, podľa skutočnej udalosti. Zabudnite na nudné lekcie o peniazoch a investovaní, nečakajte morálne poučky, je to v prvom rade neodolateľne drzá zábava s famóznymi hereckými výkonmi.

 

Keitha Gilla, obyčajného týpka s nickom Roaring Kitty, od ktorého sa celý ošiaľ na sociálnych sieťach a burze začal, hrá skvelý Paul Dano. Mimochodom, vedeli ste, že z otcovej strany má slovenské korene? Paul si v rámci prípravy napozeral hodiny youtube videí ozajstného Keitha: "Roaring Kitty má svoju samurajskú čelenku, mačacie tričká, je celkom a bez hanby svoj, na nič sa nehrá. Nedivím sa, že oslovil toľkých ľudí a doslova naštartoval masové hnutie, hoci o to mu vôbec nešlo.”

Na opačnej strane stojí manažér hedžového fondu Gabe Plotkin, ktorého hrá Seth Rogen, aj u nás známy skôr ako komik než záporák. Každopádne je zaujímavé sledovať, ako vyznieva postava, ktorá by sa nám inak od začiatku bridila, ak ju poľudští sympatický a obľúbený herec.

Autori film predstavili na tohtoročnom Torontskom filmovom festivale a už teraz žne nadšené recenzie od kritikov (85 % na Rotten Tomatoes).

Komediálna dráma Lúzri z Wall Street prinesie správnu dávku drzo zábavného adrenalínu do jesenných kín od 5. 10. 2023