Obvineniu zo znásilnenia čelí aj oscarový režisér

 

Kanadský oscarový režisér, producent a scenárista Paul Haggis čelia obvineniu štyroch žien, ktoré tvrdia, že ich sexuálne obťažoval a znásilnil. Haggisov právnik uviedol, že jeho klient vinu odmieta, napísala dnes agentúra AP.

S obvinením najskôr vystúpila jedna žena, následne sa k nej pridali tri ďalšie. Proti prvému obvinenia sa Haggis ohradil protižalobou. K novým obvineniam Haggisov právnik konštatoval, že jeho klient tvrdí, že nikoho neznásilnil.

Jedna zo žien napríklad uviedla, že ju Haggis prinútil k orálnemu sexu a potom ju znásilnil. Ďalšia zasa vyhlásila, že ju sexuálne obťažoval, ale nakoniec sa jej podarilo utiecť.

Haggis sa ako režisér podpísal napríklad pod filmom Crash a ako scenárista pod zábery Clinta Eastwooda Million Dollar Baby a Listy z Iwo Jimy.

Hollywoodom vlani otriasol škandál okolo producenta Harveyho Weinsteina. Zo sexuálnych útokov ho obvinili desiatky žien a jeho kauza odštartovala vlnu ďalších obvinení mieriacich na politikov, predstaviteľa filmového priemyslu, novinárov či manažérov.