RTVS opäť vysiela folklórnu šou Zem spieva, prinášame podrobnosti

RTVS opäť vysiela folklórnu šou Zem spieva, prinášame podrobnosti Foto: RTVS

Od soboty 13. januára o 20:30 sa na obrazovky Jednotky opäť vrátil slovenský folklór, tradície, ale najmä skvelá nálada, akú vedia vytvoriť len tí, ktorí folklór milujú naozaj celým srdcom.

 

 

V pokračovaní veľkolepej šou sa v úlohe moderátorov opäť stretneme s hviezdnym triom S Hudbou Vesmírnou, na stoličky porotcov zasadnú aj v tomto roku osvedčení odborníci Samo Smetana, Barbora Morongová, Lenka Šútorová Konečná, Alžbeta Lukáčová a Vlado Michalko a v úlohe lokalpatriotov sa objavia mnohé známe slovenské tváre. V prvej časti sa môžete tešiť na Janka Koleníka, Milku Zimkovú a Lujzu Garajovú-Schrmekovú. V ďalších častiach sa môžete tešiť napríklad aj na Janu Kirschner, Katku Knechtovú, Mateja Tótha, Štefana Šteca, Ondreja Kandráča, Máriu Kraľovičovú, Mariannu Ďurianovú, Andreja Bičana a ďalších.

Aj v pokračovaní šou sa ukázalo, že Slovensko má ešte nemalé zásoby talentov venujúcich sa folklóru, účasť na oboch kastingoch (v Martine a Starej Ľubovni) obhájila počty z prvej série a prítomných bolo cca 2 000 adeptov.

V tejto sérii sa môžete tešiť na skvelé súbory aj jednotlivcov, ktorí sa nám hojne hlásili aj zo zahraničia. Ide nielen o zahraničných Slovákov, ktorí sa venujú nášmu folklóru v Srbsku, Rumunsku, Anglicku, Maďarsku, či Kanade, ale obrovským prekvapením bude napríklad aj súbor z Japonska, ktorý združuje Japoncov, milovníkov slovenského folklóru.

Stiahnuť si zvonenie vo formáte MP3

Stiahnuť zvonenie vo formáte M4R pre Apple

Kto je autorom zvučky Zem spieva?

Autorom hudby je moderátor Zem spieva a zároveň člen zoskupenia S hudbou vesmírnou Daniel Sorizzo Kis. Husle, ale aj hlasy nahrával ďalší moderátor Marek Koleno.

Zvučka Zem spieva: