Vo veku 91 rokov zomrel zakladateľ Playboya

Vo veku 91 rokov zomrel zakladateľ Playboya Reprofoto youtube Tony Bologne

 Zakladateľ legendárneho pánskeho magazínu Playboy Hugh Hefner v stredu vo veku 91 rokov zomrel. Oznámila to spoločnosť Playboy Enterprises.

 

 

"Americká ikona a zakladateľ Playboya Hugh M. Hefner dnes zomrel," uviedla v stredu večer miestneho času (v noci na dnes SELČ) spoločnosť s tým, že sa tak stalo pokojne a doma.

"Môj otec prežil výnimočný a ohromujúci život mediálneho a kultúrneho priekopníka a vodcovského hlasu jedného z najvýznamnejších sociálnych a kultúrnych hnutí našej doby. Hlásal slobodu prejavu, občianske práva a sexuálnu slobodu," uviedol vo vyhlásení Hefnerov syn Cooper, ktorý pôsobí v Playboyi ako kreatívny šéf.

Playboy je považovaný za etalón pánskych časopisov, ale v posledných rokoch je spojený s klesajúcim záujmom mužov. V roku 2015 sa magazín, ku ktorému vždy neodmysliteľne patrili odhalené dievčatá, rozhodol skoncovať s nahotou, pretože ju považoval za prekonanú. Tento rok sa však odhalené ženy na stránky časopisu vrátili, pretože Playboy uznal, že zavrhnutie osvedčeného obsahu bolo chybou.

Pre Playboy pózovali okrem iného herečka Marilyn Monroe, speváčka Madonna alebo modelka Cindy Crawford.

Hefner bol trikrát ženatý. Hoci plánovanú tretiu svadbu jeho vtedajšia priateľka a teraz 31 ročná vdova Crystal Harrisová v júni 2011 na poslednú chvíľu zrušila, pár si nakoniec povedal áno v posledných hodinách roka 2012.

Ešte za svojho života vyslovil Hefner želanie byť po smrti nablízku slávnej Marilyn Monroe. Preto si tiež kúpil na losangeleskom cintoríne, kde je legendárna herečka pochovaná, voľný hrob hneď vedľa nej.