Skupina Para odštartuje Na ceste Tour v Brne spolu s Pudingom pani Elvisovej (VIDEO)

Skupina Para odštartuje Na ceste Tour v Brne spolu s Pudingom pani Elvisovej (VIDEO) Foto: Viktor Cicko

To okolo nás, Prví poslední, Otec, Našou krajinou, aktuálny singel Na ceste a mnohé iné obľúbené skladby skupiny Para zaznejú na ich klubovom turné. Počas neho sa kapela predstaví v ôsmich slovenských a jednom českom meste. Sekundovať jej budú spriatelené formácie Puding pani Elvisovej, Vec so Škrupom a Tonom S., Jimmy Pé a Bad Karma Boy.

Skupina Para, ktorej singel To okolo nás bol pred dvomi týždňami na Radio Head Awards vyhlásený za skladbu minulého roku, už tento štvrtok zavíta do klubu Fléda v Brne, kde započne Na ceste Tour 2023.

„Koncertovanie, čo sa kapelového života týka, je moja najobľúbenejšia činnosť. Zbožňujem to odovzdávanie a prijímanie energie od publika smerom ku kapele a od kapely smerom k publiku. Vďaka našim fanúšikom zažívame na koncertoch častokrát až magické momenty a na tieto momenty a všetkých našich fanúšikov sa veľmi tešíme. Okrem tradičného repertoáru plánujeme na turné zahrať aj úplne nové skladby, ktoré sme doposiaľ ešte nezverejnili a ktoré budú ochutnávkou z nového albumu. Zároveň plánujeme odohrať aj piesne, ktoré dlhé roky neboli súčasťou našich koncertov,“ priblížil blížiace sa turné spevák Pary Lasky.

Na ceste Tour budú Paru sprevádzať aj jej spriatelené skupiny. V Brne a na už vypredanom koncerte v Piešťanoch spolu s ňou vystúpi Puding pani Elvisovej, ktorý bol súčasťou aj legendárneho Abstinent Tour v roku 2007. Energia z týchto koncertov bola vtedy zachytená aj rovnomennom dokumente, ktorý je voľne dostupný na YouTubovom kanáli Pary.

„S Parou nás spája vyše 25-ročné priateľstvo a delí nás iba jedna tenká stena v budove, kde máme svoje skúšobne. Obe naše skupiny vznikli približne v rovnakom čase a hneď od začiatku sme mali k sebe blízko. Para bola aj jedným z dôvodov, prečo sme sa v roku 2001 sťahovali do Bratislavy a bývali v jednom byte s Matejom Starkovom. Odohrali sme kopec spoločných koncertov. Fléda je mega, už ani neviem koľkokrát sme tam hrali a vždy bolo výborne. Hlavne aj vďaka technickému vybaveniu a obrovskému plátnu za pódiom, na ktorom krásne vyznie naša videoprojekcia,“ teší sa spoločné koncerty Pino z Pudingu pani Elvisovej.

Do Zvolena, Košíc a taktiež už vypredaného Prešova si Para pozvala Veca, Škrupa a Tona S. V Skalici bude hosťom koncertu producent a DJ Jimmy Pé a na posledných dvoch koncertných zastávkach, ktoré sa uskutočnia v Banskej Bystrici a Trenčíne, Paru podporí Bad Karma Boy. A práve leadera tejto kapely Juraja Marikoviča prezývaného Medveď spája s Parou dlhoročné puto.

„Ako teeneger a fanúšik som chodil na všetky koncerty Pary v Bratislave a okolí. Na prelome rokov 2004 a 2005 sme oslovili Matúša Valla a Olivera Sadovského na produkciu singlu mojej vtedajšej kapely. Dopadlo to síce katastrofálne, žiaden singel nevznikol a nahraté podklady zvukár omylom vymazal, ale výsledkom tohto „tvorivého“ procesu bolo, že sme sa skamarátili. Následne ma začali pozývať ako koncertného hosťa-gitaristu. Najskôr to bolo na 3-4 pesničky, neskôr som hrával celý playlist, vždy zásadne v pozícii za basovým aparátom, a nakoniec som sa stal členom kapely a vymysleli sme spolu tri albumy. Koncertovať s Parou je vždy veľmi príjemné, všetko je zakaždým výborne zorganizované. Dobrá nálada panuje na pódiu i v šatni. Tešíme sa, že sa po dlhom čase uvidíme a možno si spoločne aj niečo zahráme,“ prezradil Juraj Marikovič z Bad Karma Boy.

„Ak opomeniem legendárne Trosky, tak s Vecom budeme na turné po prvý raz. Za to s Bad Karma Boy, keďže Medveď s nami desať rokov hrával, sme spojení ako keby imaginárnou pupočnou šnúrou. Je to naša veľmi blízka kapela a aj z toho dôvodu sme ju zavolali na turné,“ doplnil Lasky.

Koncertný repertoár Na ceste Tour 2023 bude tvoriť prierez hitov vrátane nových skladieb, ktoré Para nahráva na svoj pripravovaný album. Vstupenky na turné sú k dispozícii v sieti predpredaj.sk.

Para – Na ceste Tour 2023
30.03.2023 - Brno / Fléda
31.03.2023 - Piešťany / Elektrárňa - Sold Out
01.04.2023 - Bytča / Ladovňa
06.04.2023 - Zvolen / DK ŽSR
07.04.2023 - Košice / Tabačka
08.04.2023 - Prešov / Stromoradie – Sold Out
15.04.2023 - Skalica / Orlovňa
21.04.2023 - Banská Bystrica / Urban Spot
22.04.2023 - Trenčín / Piano Club