Robert Fico vydal stanovisko k protikorupčnému pochodu Foto: ÚV SR

Robert Fico vydal stanovisko k protikorupčnému pochodu

19.04.2017 12:27 | Tlačové správy | ÚV SR

Stanovisko predsedu vlády Roberta Fica k Pochodu proti korupcii.

Ako predseda vlády som vždy rešpektoval právo občanov na vyjadrenie vlastného názoru a vnímam ho ako jeden zo základných pilierov demokracie. Je dobre, ak sa mladí ľudia aktívne zaujímajú o dianie v krajine a sú pripravení pomôcť jej konkrétnymi skutkami. Osobitne oceňujem každú iniciatívu, ktorá reflektuje autentické postoje časti verejnosti a ktorá uprednostňuje občianske požiadavky pred politickými.

Chcem ubezpečiť všetkých občanov, že vláda SR vníma korupciu v spoločnosti ako vážny dlhodobý problém a robí konkrétne kroky pre jej potláčanie a odstránenie. Aj preto aktívne pristupujeme k vytváraniu novej, účinnejšej legislatívy, spolupracujeme s renomovanými medzinárodnými organizáciami, ako OECD či domácimi mimovládnymi organizáciami. Už v predchádzajúcich rokoch sme obmedzili platby v hotovosti, zaviedli elektronické trhovisko a prijali unikátny protischránkový zákon. V najbližšom čase predstavíme výrazné zlepšenie zákona o oznamovateľoch protispoločenskej činnosti a ďalšie protikorupčné zákony.

Som presvedčený, že len spoluprácou občanov a rešpektovaných štátnych orgánov, inštitúcií a autorít môžeme dosiahnuť v boji proti korupcii želaný výsledok. Preto opäť vyzývam občanov, aby sa nebáli nahlasovať pokusy o úplatky či iné korupčné správanie sa pri svojom kontakte s orgánmi štátu, samosprávy či pri využívaní verejných služieb. Štát je voči páchateľom korupcie pripravený zasiahnuť.

Robert Fico, predseda vlády SR

Greta Thunbergová sa stala osobnosťou roka časopisu Time (VIDEO)

Osobnosťou roka, ktorú každoročne vyberá časopis Time, sa tento rok stala švédska ekologická aktivistka Greta Thunbergová. Informoval o tom tento americký týždenník.

Podpredseda OKS podal na Blahu trestné oznámenie za fotku na facebooku

Podpredseda Občianskej konzervatívnej strany (OKS) Juraj Petrovič podal trestné oznámenie na poslanca Smeru Ľuboša Blahu za status s fotkou Roboerta Fica, na ktorej drží Blaha v ruke hviezdu s kosákom a kladivom, ktorú dostal k 40tke od Fica.

PR projekty je už možné prihlasovať do súťaže PROKOP

Asociácia Public Relations na Slovensku (APRSR) vyhlásila nový, v poradí už 10 ročník súťaže  najlepších PR projektov na Slovensku – PROKOP 2019.

Vedenie SAV sa striktne dištancuje od statusov Blahu a vyzýva ho na odchod

Primitívne, dehonestujúce a klamlivé statusy poslanca Smeru Ľuboša Blahu na facebooku už nahnevali aj vedenie Slovenskej akadémie vied, kde je Blaha stále zamestnancom. A keďže s ním nemôžu podľa zákona rozviazať pracovný pomer, vyzývajú ho nepriamo na odchod, lebo „inštitúciu vážne poškodzuje.“

Američania mimoriadne zasiahli voči Kočnerovi a zmrazili mu všetky financie

Ministerstvo financií Spojených štátov amerických dalo Mariana Kočnera a šesť jeho firiem na Magnitského sankčný zoznam. Znamená to, že v Amerike a zrejme ani v Európe už nebude môcť obchodovať. Ak tam má peniaze, o všetky príde.

Medzinárodný tlačový inštitút odsúdil primitívne útoky Blahu na Moniku Tódovú a Zuzanu Kovačič Hanzelovú

Medzinárodný tlačový inštitút (IPI) dnes odsúdil sériu online útokov poslanca Smeru Ľuboša Blahu na novinárky Moniku Tódovú a Zuzanu Kovačič Hanzelovú, ktoré zverejňuje na svojom facebooku.

Putin. Kto je ten muž a čo vlastne chce?!

Napriek tomu, že o Putinovom Rusku sa napísali milióny slov, Západ stále nedokáže pochopiť jedného z najmocnejších politikov sveta s vplyvom po celom svete a s mocenskou sieťou, ktorá zasahuje do našich každodenných životov.

Šéf spravodajstva Markízy: Zverejnenie videa smrteľného pádu muža z paneláku považuje za verejný záujem

Na Radu pre vysielanie a retransmisiu prišlo zatiaľ 20 sťažností na zverejnenie videa, zobrazujúceho zúfalý pád muža z deviateho poschodia.

Zomrel herec René Auberjonois zo seriálu MASH (VIDEO)

Vo veku 79 rokov v nedeľu zomrel americký herec René Auberjonois, ktorý sa preslávil najmä rolou Otca Mulcahyho vo filme MASH. Auberjonois skonal vo svojom dome v Los Angeles na rakovinu pľúc, povedal agentúre AP jeho syn Rémy-Luc Auberjonois.

Duel Kisku a Pellegriniho priniesol Markíze rekord roka (VIDEO)

Nedeľná diskusná relácia s bývalým prezidentom a premiérom priniesla Markíze rekordné čísla.