Kto koho hrá v seriáli Naši, herecké obsadenie

Kto koho hrá v seriáli Naši, herecké obsadenie Foto: JOJ

NAŠI je komediálny seriál o päťčlennej rodine, ktorého každá časť pozostáva zo skečov v rozsahu od 30 sekúnd do 3 minút. Vtipný seriál o rodičovstve vznikol podľa pôvodného formátu LES PARENT.

 

 

Herci a obsadenie v seriáli Naši

Foto: JOJLujza Rodinová - (herečka Lujza Garajová Schrameková)

Napriek tomu, že má tri deti, je vo výbornej forme. Lujza je súčasne moderná i tradicionalistická, otvorená aj konzervatívna. Je rozhodná (a vždy presvedčená o svojej pravde) a vôbec sa nezdráha vyjadriť svoje názory. Po tom, čo kvôli deťom odložila svoju kariéru v administratíve, sa do pracovného procesu energicky vrátila a dnes šéfuje nákupnému oddeleniu vo veľkom obchode. Má skvelé plánovacie schopnosti a pracuje do strhania, len aby zo svojich podriadených vytlačila to, čo vo vlastnej rodine dosiahnuť nedokáže: aspoň minimálnu organizovanosť. Lujza vníma svoj profesionálny aj súkromný život výhradne ako súpis povinností: streda-nákup, sobota-veľké pranie, nedeľa-urobiť si chvíľu času na milovanie.

Odporúčame aj: JOJ má nový seriál Naši, prinášame podrobnosti

Foto: JOJMarián Rodina - (herec Marián Miezga)

Na prahu štyridsiatky. Majo je ukážkovým príkladom zdráhavej zodpovednosti. Dobrý manžel, príkladný otec a svedomitý zamestnanec. Majo je ten typ muža, čo je ochotný dať svoje posledné euro puberťákovi, ktorý mu zamastí špinavou stierkou čelné sklo tesne po tom, ako autom vyšiel z umývačky. Je to chlap, ktorý je ochotný ísť vo štvrtok večer vymeniť do potravín vaničku vanilkovej zmrzliny za smotanovú, len aby mali deti radosť. Chlap, ktorý bude kvôli žene zívať pri Rohmerovom filme, hoci by si najradšej pozrel nejaký dobrý thriller. Skrátka, Majo je fantastický chlap! Je až taký dokonalý, že by ste ho pokojne mohli podozrievať z toho, že je sériový vrah, saudský terorista alebo že sa tajne prezlieka za ženu. Ale pod fasádou priateľskej hyperaktivity a konformnosti túži Majo len po jednom: aby mal pokoj. Pretože vo svojej podstate je to frustrovaný povaľač. Keďže pracuje na voľnej nohe v oblasti komunikácií, je pánom svojho času, čo zvyčajne znamená, že kedykoľvek dokáže plniť aj tie najextravagantnejšie požiadavky svojej rodiny.

Foto: JOJTomáš Rodina (herec Gregor Miler)
vek 14 rokov

Tomáš je najstarší syn. Mimoriadne citlivý, trocha nedotklivý, obdarený bujnou fantáziou. Tomáš je veľmi plachý, a preto sa rozhodol utiahnuť sa do svojho vnútorného sveta. Večne drží v rukách nejakú knihu, alebo ju aspoň má položenú na playstatione. Tomášov život prebieha najmä v jeho hlave. Preto ho občas obviňujú z toho, že je samotár a nie je pozorný voči potrebám iných. Ale hoci sa niekedy zdá, že Tomáš je odťažitý, vďaka svojej predstavivosti občas môže vybuchnúť ako ohňostroj. Je vtipný, robí dvojzmyselné narážky, rád nahlodáva psychiku ostatných, čo môže rodinný večer, pri ktorom sa hrajú Monopoly, premeniť na nezabudnuteľný zážitok. Je najkomplexnejšia osobnosť spomedzi troch synov. Tomáš práve prichádza do puberty, keď sa začínajú posúvať zabehané koľaje – preňho, aj pre tých, čo ho obklopujú.

Foto: JOJOliver Rodina (herec David Krajčík)
vek 12 rokov

Fanatický skateboardista, snowboardista a fanatický –ista do všetkých športových aktivít, ktoré ho neomylne privedú na chirurgickú pohotovosť. Olivera priťahuje všetko, čo aspoň vzdialene zaváňa rebéliou. Rád sa vzpiera autoritám a má s tým viac problémov, než je milé. Našťastie je to taký šarmantný malý chuligán a zvyčajne sa z každého maléru dokáže nejako vysekať. Za výzorom „tvrďasa" sa ale skrýva malý chlapec. Možno robí veľké ramená, aby zakryl svoju vnútornú neistotu. Treba tiež povedať, že pod svojou maskou vydedenca sa Oliver pomerne ľahko vyľaká. Je zúfalý z toho, že nedokáže ani ten najčajovejší horor dopozerať bez toho, aby potom niekoľko nocí za sebou nespal a dokonca - a to už je skutočný horor! - aby v panike nehľadal útočisko v spálni rodičov.

Foto: JOJSamko Rodina (herec Max Bolf)
vek 8 rokov

Najmladší syn. Bystrý chlapec s nevyčerpateľnou energiou. Keď niečo chce, nič mu nedokáže zabrániť v tom, aby to dostal. Dokáže klamať, podvádzať, kričať, urobí jednoducho hocičo. Okrem toho si myslí, že ako najmladší si zaslúži viac a že jeho starší bratia vždy niečo dostanú, a on nie. Treba povedať, že Samko sa riadi vlastnou logikou. Mimoriadne si potrpí na oblečenie. Keď sa má každé ráno obliecť, je to v jeho prípade doslova „mission imposible". Samko si veľmi rýchlo uvedomil skutočnosť, že ak má človek ten správny detský šarm, prejde mu aj vražda. Takisto mu veľmi záleží na vlastnom imidži. Je dobrý herec, dokáže nasimulovať takmer čokoľvek a takmer kohokoľvek oklamať.